Hlavní obsah

George W. Bush podstoupil operaci srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas
Aktualizováno

Bývalý americký prezident George W. Bush úspěšně absolvoval operaci srdce. Lékaři v Dallasu mu v pondělí při běžné prohlídce objevili zúženou tepnu, v úterý ráno mu proto do srdeční artérie vložili výztuhu, takzvaný stent. Exprezident by měl opustit nemocnici ve středu, uvedla televize CNN.

Foto: Mike Stone, Reuters

George Bush mladší

Článek

„Prezident Bush je v dobré náladě a nemůže se dočkat, až se zítra vrátí domů,” uvedl mluvčí Bushe Freddy Ford. Exprezident by měl pokračovat ve svém programu ve čtvrtek.

Sraženinu v srdeční tepně našli Bushovi při pravidelné lékařské prohlídce na klinice v Dallasu. Někdejší státník proto prostřednictvím mluvčího z nemocnice svým spoluobčanům vzkázal, aby pravidelné prohlídky nezanedbávali.

Televize CNN poznamenala, že Bush neměl během výkonu funkce hlavy státu mezi lety 2001 až 2009 vážnější zdravotní komplikace. Žádnými poruchami srdečního a cévního systému Bush dosud netrpěl. V roce 2006 sice prodělal lymeskou boreliózu po kousnutí klíštětem, ale neměl vážnější příznaky. Aktivně také jezdil na kole a běhal.

Reklama

Související články

Američané začínají mít Bushe radši

Bývalý prezident USA George W. Bush si poprvé od roku 2005 polepšil v očích americké veřejnosti. Z nového průzkumu Gallupova ústavu vyplynulo, že na něj nyní...

Výběr článků

Načítám