Hlavní obsah

Fidel Castro přiznal omyly, třeba velký idealismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý kubánský vůdce Fidel Castro připustil, že se "dopustil omylů". Patří k nim mimo jiné to, že podlehl idealismu, napsal v jedné ze svých úvah, které zveřejňuje kubánský oficiální tisk.

Foto: Desmond Boylan, Reuters

Fidel Castro

Článek

Castro uvedl, že se spletl, když si myslel, že ve světě existuje spravedlnost a respekt vůči lidským právům. Všechno podle něj dokazuje, že neexistují.

"My kubánští revolucionáři jsme se dopustili omylů a bezpochyby se dopustíme i dalších, ale nikdy jsme se nedopustili té chyby, že bychom byli zrádci," napsal 84letý Castro. "Nikdy jsme si nevybrali nezákonnost, lež, demagogii, obojakost vůči lidu, předstírání, pokrytectví, oportunismus, korupci, odvržení etiky, zneužití moci, zločin a mučení," tvrdil ve stati bývalý kubánský vůdce.

Castro před třemi lety předal oficiálně moc na ostrově svému bratrovi Raúlovi. V roce 2006 prodělal těžkou operaci střev. Na veřejnosti se začal objevovat loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám