Hlavní obsah

Dvě stíhačky F-16 se v noci srazily, piloti se katapultovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva letouny F-16 americké Národní gardy se v úterý večer ve 21:15 (3:15 SELČ) srazily nad východní částí státu Georgia. Oba piloti se stačili katapultovat. Oznámil to web Air Force Times s odvoláním na Vzdušnou národní gardu Jižní Karolíny, pod kterou letouny spadají.

Foto: Profimedia.cz

F-16 ze 169. stíhacího křídla Vzdušné národní gardy Jižní Karolíny

Článek

Stíhačky ze 169. stíhacího křídla dislokovaného na základně Národní gardy  McEntire v Eastoveru se srazily během nočního výcvikového letu nad střelnicí Townsend v okrese Jefferson na východě Georgie.

Každý letoun spadl jinam. „Máme dvě místa havárie,“ řekl mluvčí gardy Stephen Hudson.

Piloti se po dopadu na zem spojili se základnou. „Byli převezeni do místní nemocnice na pozorování. Zjevně neutrpěli vážná zranění,“ uvedl mluvčí.

Na zemi nebyl podle Národní gardy nikdo zraněn.

Nehoda se stala krátce po dvou vážných leteckých kolizích z minulého týdne. Nejprve havaroval letoun F/A-18 akrobatické skupiny námořnictva Blue Angels u města Nashville ve státě Tennessee. Pilot se zabil. Krátce poté se zřítila u Colorado Springs F-16 akrobatické skupiny Thunderbirds. Její pilot se katapultoval a vyvázl bez zranění. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám