Hlavní obsah

Dívka zemřela po vdechnutí helia do balónků

– Medford

V Oregonu zemřela 14letá Američanka, když po požití alkoholu na večírku vdechla helium přímo ze zařízení plnicího balónky. Napsala to agentura AP s tím, že dívka zemřela po převozu do nemocnice kvůli ucpání cévy.

Foto: Profimedia.cz

Matka zemřelé dívky Loriann Earpová si s partnerem Justinem Earpem prohlížejí fotografii Ashley.

Článek

Ashley Longová z Medfordu minulý víkend rodičům řekla, že jde ke kamarádce bydlící jen o dva bloky domů dál. Namísto toho však s přáteli naskočila do auta a vyrazila jinam na večírek starší sestry jedné z kamarádek. Už v autě společnost popíjela alkohol, na párty se objevila i marihuana.

Mládež měla na oslavě i balónky a zařízení plnicí je heliem. To v jednu chvíli začalo putovat kolem a přítomní helium pro legraci vdechovali, aby jim změnilo hlasy.

Podle nevlastního otce to Ashley odmítala, ale někdo jí přitlačil masku k obličeji. Ashley se na místě v bezvědomí zhroutila k zemi. Byla převezena do nemocnice, avšak lékaři už jí nedokázali pomoci.

Policie zadržela 27letou Katherine McAloonovou, která oslavu pořádala. Je viněna z podávání alkoholu a omamných látek mladistvým.

Agentura AP upozornila na nebezpečí vdechování plynu ze zařízení, jaké měla mládež na večírku. Zdravotní riziko je podobné jako v případě, kdy se potápěč vynoří z vody příliš rychle, podotkl losangeleský lékař Mark Morocco. Do krevního oběhu se může dostat plynová bublina, zamezit proudění krve do mozku a způsobit mrtvici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám