Hlavní obsah

CNN zrušila debatu republikánských kandidátů, odmítl ji Trump i Haleyová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká stanice CNN ve středu zrušila předvolební debatu republikánských kandidátů plánovanou na neděli. Rozhodla se tak poté, co bývalá guvernérka Jižní Karolíny Nikki Haleyová odmítla přijít, pokud se diskuse nezúčastní exprezident Donald Trump.

Foto: Andrew Harnik, ČTK/AP

Americký exprezident Donald Trump slaví své vítězství v primárkách v Iowě

Článek

Trump je podle průzkumů favoritem republikánských primárek, ale účast v debatách a přímou konfrontaci s protikandidáty dosud odmítá, uvedla agentura AP.

Trump s výrazným náskokem zvítězil v nominačním procesu v Iowě, kde se vybíral republikánský kandidát poprvé. Dalším státem bude v úterý New Hampshire. Poprvé po mnoha letech nebude před primárkami v tomto státě žádná místní debata.

Zrušení debaty na Saint Anselm College nejprve v úterý oznámily stanice ABC a WMUR-TV, ve středu podle agentury AP stejně reagovala i CNN se svou diskusí plánovanou na New England College.

Republikáni v Iowě do voleb jasně podpořili Trumpa

Volby
Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Nikki Haleyová

Floridský guvernér Ron DeSantis se zavázal, že se zúčastní obou debat. Favoritem je však Trump, a rozhodujícím faktorem k uspořádání debat tak byla účast Haleyové.

Podle agentury AP mohla Haleyová odmítnout, aby se vyhnula přímé konfrontaci s DeSantisem. Jejich první televizní setkání totiž pro bývalou guvernérku nedopadlo příliš dobře, píše AP.

Americké volby se uskuteční letos v listopadu. Předcházejí jim republikánské primárky, v nichž bude vybrán zástupce strany, který se postaví konkurentovi, jímž bude nejspíš demokratický prezident Joe Biden.

Prezidentské volby v USA: Kdy budou, jaká jsou pravidla a kandidáti

Volby USA

Reklama

Výběr článků

Načítám