Hlavní obsah

Chyběla mu rychlost. Američan nepřežil skok na lyžích přes dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenadvacetiletý Dallas LeBeau zemřel v úterý poté, co se v americkém státě Colorado na lyžích neúspěšně pokusil přeskočit dálnici širokou přes 12 metrů. Informuje o tom americký list The New York Post. Podle úřadů mu při jeho „riskantním kousku“ chyběla rychlost a dostatečný odstup.

Foto: GoFundMe

Dallas LeBeau

Článek

Bezvládné tělo LeBeaua nalezl na silnici jeden z projíždějících, incident ihned nahlásil s tím, že mladík nedýchá a je v bezvědomí. Nahlašující se pokusil mladíka až do příjezdu záchranné služby resuscitovat, než se k němu ale první záchranář dostal, LeBeau zemřel.

„Předběžné vyšetřování ukázalo, že se oběť pokoušela provést vysoce riskantní lyžařský kousek, když se snažila přeskočit dálnici. (Oběť) bohužel neměla potřebnou rychlost a odstup a následně dopadla na vozovku dálnice,“ uvádí se v prohlášení úřadu šerifa okresu Grand, na něhož odkazuje americký list.

LeBeau měl v době nešťastného skoku na hlavě helmu a další ochranné pomůcky, tato bezpečnostní opatření ho ale nedokázala ochránit před intenzitou dopadu.

Američanka ukradla policejní vůz a pak s ním sebe a dva další lidi zabila

Amerika
Foto: Colorado Department of Transportation

Místo nehody

Inspiroval se slavným kaskadérem

„Chtěl dělat věci, které nikdo jiný nedělal. Vždycky říkal, že má narozeniny ve stejný den jako Evil Knievel,“ uvedl LeBeauův kamarád z dětství Devin Shirk pro televizi FOX31 s odkazem na legendárního kaskadéra, který se proslavil desítkami motorkářských triků.

Shirk, který se s LeBeauem přátelil od jejich útlého věku, spustil kampaň na GoFundMe, aby pomohl jeho rodině. V jejím popisu napsal, že 21letý LeBeau lyžoval od svých dvou let.

„Dallas byl jedním z nejradostnějších a nejmilejších lidí, jaké jste kdy mohli potkat,“ uvedl Shirk.

Zemřel O. J. Simpson

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám