Hlavní obsah

Zemřel O. J. Simpson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 76 let zemřel na rakovinu bývalý hráč amerického fotbalu a herec O. J. Simpson. Byl souzen pro vraždu své exmanželky a jejího přítele, nakonec byl osvobozen. S odkazem na jeho rodinu o tom informuje americký list The New York Post (NYP).

O.J. Simpson na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

„10. dubna podlehl náš otec Orenthal James Simpson boji s rakovinou. Byl obklopen svými dětmi a vnoučaty,“ stojí v příspěvku jeho rodiny na síti X.

O. J. Simpson se narodil 9. července 1947, byl hráčem amerického fotbalu a hercem. V roce 1994 byl obviněn z vraždy své exmanželky Nicole Brownové a jejího přítele Ronalda Goldmana. O rok později byl obžaloby zproštěn.

V roce 2008 byl ale Simpson odsouzen k 33 letům vězení za loupežné přepadení a únos, kterého se dopustil spolu s komplicem v jednom z hotelů v Las Vegas. S ohledem na jeho dobré chování ale v červenci 2017 soud rozhodl o jeho podmínečném propuštění. V říjnu téhož roku byl Simpson po devíti letech podmínečně propuštěn z nevadského vězení.

Skvělý fotbalista, úspěšný herec

Simpson exceloval v americkém fotbalu už na střední škole, v NFL odehrál 11 sezon a nastupoval za Buffalo Bills nebo San Francisco 49ers.

Jako herec se objevil zhruba ve třech desítkách filmů, mezi něž patří například Skleněné peklo, série Bláznivá střela nebo Přejezd Kassandra. Uvažovalo se o něm i do hlavní role prvního dílu Terminátora, kterou nakonec získal Arnold Schwarzenegger.

Americká média v únoru informovala, že O. J. Simpson bojuje s rakovinou prostaty. Slavný sportovec ještě tehdy na sociální síť X nahrál video, v němž rázně odmítl zvěsti, že leží v hospicu.

„Hospic? Mluvíte o hospicu?“ řekl ve videu. „Ne, nejsem v žádném hospicu. Nevím, kdo to tam dal,“ pokračoval. „Myslím, že je to tak, jak říká Donald (Trump). Médiím se nedá věřit,“ vzkázal O. J. Simpson sedící za volantem automobilu.

Zemřel Philippe de Gaulle

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám