Hlavní obsah

Chůva zámožné americké rodiny dostala za ubodání dvou svěřených dětí doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestapadesátiletá Yoselyn Ortegová, která v roce 2012 v luxusní rezidenci na Manhattanu ubodala dvě svěřené děti jedné z newyorských dobře situovaných rodin, byla v pondělí odsouzena k doživotnímu trestu bez možnosti podmínečného propuštění. Její čin byl u soudu označen za „noční můru všech rodičů“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Newyorská chůva dostala za vraždu dvou svěřených dětí doživotíVideo: Reuters

 
Článek

Ortegová byla z vražd dvouletého Lea Krima a jeho šestileté sestry Lulu Krimové usvědčena v dubnu letošního roku. Její obhájci se tehdy snažili hrůzný čin vysvětlit nepříčetností, porota to však jednomyslně odmítla. [celá zpráva]

Chůva děti ubodala a nechala jejich zkrvavená těla v koupelně. Když dovnitř vstoupila matka, našla ženu, jak stojí nad mrtvými dětmi a bodá se do krku.

Podle obžaloby byla Ortegová vzteklá, protože na ni rodiče zavražděných dětí kladli vysoké nároky, a navíc byla ve finanční tísni, neboť za ní do Spojených států přijel syn z Dominikánské republiky a žena mu platila školné.

„To, co se stalo, je mi nesmírně líto. Doufám ale, že si nikdo neprojde tím, čím jsem si prošla já. Žádám boha, Marinu a Kevina o odpuštění,“ řekla u soudu Ortegová s odkazem na rodiče obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám