Hlavní obsah

Buď hrdina a kontaktuj CIA. Američané lanaří Rusy ke spolupráci videoklipem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká tajná služba CIA na internetu ponouká Rusy, ať se podělí o svá tajemství. Na sociální sítě umístila videa cílená na občany Ruské federace, kteří jsou proti invazi na Ukrajinu a režimu prezidenta Vladimira Putina. Kampaň amerických agentů přitom podobně jako v případě ruských verbířů apeluje na vlastenectví a hrdinství. Jen v opačném gardu.

Americká tajná služba CIA vyzývá Rusy ke spolupráci.Video: Reuters

 
Článek

„Být hrdinou znamená vytrvat. Ale vytrvat neznamená trpět nadarmo. Nejlepší způsob, jak zabránit vězni v útěku, je zajistit, aby se nikdy nedozvěděl, že je ve vězení,“ promlouvá k divákům ponuře a depresivně laděného videa komentář v ruštině.

Nepřiznaným vězením je přitom patrně Rusko v současném režimu vlády autoritativního prezidenta Vladimira Putina a jeho spolupracovníků.

Pro ty, kdo si během sledování klipu uvědomí, že chtějí Američanům pomoct svrhnout nebo oslabit Putinův režim, zanechali američtí zpravodajci na konci klipu odkaz na kontaktní formulář pro zahájení zabezpečené komunikace se CIA. Slibují, že se to nikdo nedozví. K tomuto účelu zřídila agentura i účet na sociální síti Telegram.

Svíravě neutěšená atmosféra sice prostupuje celým klipem, přesto do něj ale jeho autoři zvládli zakomponovat i menší dávku naděje ve změnu.

„Skutečný život se odehrává tam, kde dochází k jemným změnám v lidských duších. Jemné změny pro mou zemi, ale ne pro mě. Já budu žít opravdový život. To je moje Rusko,“ zaznělo také v komentáři, který se snaží vyburcovat v Rusech vlastenectví citacemi ruských klasiků Tolstého či Dostojevského.

Opravdu jsi chtěl skončit jako sekuriťák? Rusy láká do armády svérázné video

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám