Hlavní obsah

Boj o dědictví po Jacksonovi pokračuje, děti mají nového opatrovníka

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Soud v Los Angeles ve středu jmenoval dočasně nového opatrovníka dětí zesnulého krále popu Michaela Jacksona. Opatrovnicí byla dosud Jacksonova matka Katherine, nyní se jím na několik dní stal jeho synovec Tito Joe „TJ“ Jackson. V pozadí je přetrvávající boj o dědictví po zpěvákovi.

Foto: Profimedia.cz

Děti Michaela Jacksona: zleva Prince, Blanket a Paris

Článek

Soudce Mitchell Beckloff verdikt vysvětlil tím, že Katherine Jacksonová s dětmi už několik dnů nemluvila, protože je v Arizoně. Dodal, že nic nenasvědčuje tomu, že Jacksonová udělala něco špatného. Naznačil, že je jí spíše ve vykonávání její role opatrovnice bráněno. Beckloff mluvil „o úmyslných činech třetí strany“.

Soudce ještě doplnil, že Jacksonovy děti Prince, Paris a Blanket nesmí bez povolení soudu vycestovat z Kalifornie.

Boj o peníze a rozhádaná rodina

Někteří Jacksonovi příbuzní obviňují správce dědictví po Michaelovi, že neplní řádně svoje úkoly. Navíc se hádají mezi sebou, rodina je rozdělena na dva nepřátelské tábory. Panují i obavy o bezpečnost dětí.

Spory vyvrcholily novými obviněními počátkem týdne, kdy také jeden člen rodiny oznámil, že Katherine Jacksonová zmizela. Ta posléze popřela únos, když se ozvala z Arizony. Příbuzní to většinou hodnotili jako podivný krok. Jacksonův bratr Jermaine pak ale uvedl, že matka jen uposlechla rady lékaře, aby na pár dní s Michaelovými dětmi přerušila kontakt.

V dědictví jde o stovky miliónů. Michael Jackson jen od své smrti v červnu 2009 vydělal 475 miliónů dolarů (téměř 10 miliard korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám