Hlavní obsah

Bloomberg se přihlásil do boje o Bílý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Americký miliardář Michael Bloomberg se ve čtvrtek formálně přihlásil do prezidentských voleb v USA jako demokratický uchazeč. Vyplývá to z příslušného formuláře, který Bloomberg elektronicky podal u Federální volební komise (FEC).

Foto: Brian Snyder, Reuters

Michael Bloomberg

Článek

Agentura Reuters a list The Wall Street Journal ale s odkazem na své zdroje upozornily, že se někdejší starosta New Yorku pro kandidaturu ještě definitivně nerozhodl.

Bloomberg, který je mimo jiné také zakladatel vlivné mediální říše a bývalý newyorský starosta, kandidaturu zvažuje dlouhé týdny. Už také vyplnil přihlášky do demokratických primárek v několika státech USA, aby si zajistil případnou účast.

Sedmasedmdesátiletý Bloomberg přemýšlel o kandidatuře již v roce 2016, ale svůj záměr nakonec odvolal. Pokud se odhodlá nyní, způsobí to podle listu The New York Times mezi demokraty zemětřesení. S využitím svého obrovského jmění, s liberálním centristickým programem a s kontakty v politickém establishmentu bude podle newyorského deníku vážným soupeřem bývalého viceprezidenta Joea Bidena, který je zatím mezi demokratickými uchazeči o prezidentskou kandidaturu favoritem.

Reklama

Výběr článků

Načítám