Hlavní obsah

Biden se o obhajobě poradí se ženou, s oznámením počká

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě až počátkem příštího roku a po poradě s manželkou Jill potvrdí americký prezident Joe Biden, zda bude chtít v roce 2024 obhajovat svůj post. Zatím to ale v plánu má.

Foto: Tom Brenner, Reuters

Joe Biden na tiskové konferenci k volbám v USA

Článek

„Mým záměrem je, abych kandidoval znovu, ale velmi respektuji osud a je to nakonec rodinné rozhodnutí. Myslím, že každý chce, abych kandidoval, ale budeme o tom diskutovat,“ řekl opatrně Biden s tím, že výsledek nynějších voleb do Kongresu v tom nehraje žádnou roli. Poradit se prý chce hlavně s manželkou.

„Doufám, že si s Jill najdeme trochu času, abychom si na týden mezi Dnem díkůvzdání (24. listopadu – pozn. red.) a Vánocemi našli trochu času někde stranou. Můj odhad je, že to bude počátkem příštího roku,“ řekl šéf Bílého domu.

Biden: Američané potvrdili, že chtějí zachovat demokracii

Amerika

„A nepotřebuji spěchat, abych se tak či onak rozhodl dnes, zítra nebo kdykoli, bez ohledu na to, co udělá můj předchůdce,“ zdůraznil Biden s poukazem na republikánského exprezidenta Donalda Trumpa, který ohledně opětovné kandidatury ohlásil na 15. listopad „velké oznámení“.

Dle průzkumů si zhruba dvě třetiny amerických voličů nepřejí ani opětovnou kandidaturu Bidena, ani kandidaturu Trumpa. Přesto jsou zatím považováni za favority stranických primárek.

Kandidatura Trumpa? „Velmi pravděpodobná“

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám