Hlavní obsah

Biden: Nevakcinovaní jsou problémem pro všechny

Právo, doh
Washington

Tváří v tvář opět rychle narůstajícímu počtu nově nakažených i obětí covidu-19 ve Spojených státech zvyšuje administrativa prezidenta Joea Bidena tlak na vakcinaci.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Americký prezident Joe Biden

Článek

„Pokud nejste očkovaní, představujete problém pro sebe, svou rodinu i ty, s nimiž pracujete,“ vzkázal v mimořádném projevu šéf Bílého domu.

Prezident Spojených států amerických Joe Biden. Zvítězil při třetím pokusu

Volby USA

„Umírají lidé, kteří by nemuseli,“ zdůraznil rovněž.

Bide zároveň oficiálně oznámil zpřísněné požadavky na federální zaměstnance, o nichž už s předstihem informovala americká média. Vládní zaměstnanci, kteří se nenechají proti nemoci covid-19 naočkovat, budou muset absolvovat jednou nebo dvakrát týdně test na koronavirus, nosit roušky a dodržovat odstupy.

Do práce mohou jen očkovaní, rozhodli technologičtí giganti

Amerika

V budoucnu by se tato pravidla měla začít vztahovat i na externí spolupracovníky vládních agentur. Příslušníci armády pak zřejmě nebudou mít na výběr vůbec. Biden totiž oznámil, že dal jejímu vedení pokyn k zahájení kroků k zavedení povinné vakcinace proti covidu-19 u všech uniformovaných příslušníků amerických ozbrojených sil.

Podle údajů Pentagonu dosud obdrželo alespoň jednu dávku vakcíny přes 60 procent z celkového počtu 2,1 milionu příslušníků amerických ozbrojených sil včetně rezervistů.

Dejte mi vakcínu, prosí v USA na smrtelné posteli pacienti s covidem. Na to už je pozdě

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám