Hlavní obsah

Biden má covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Americký prezident Joe Biden byl pozitivně testován na koronavirus. Ve čtvrtek odpoledne o tom informoval Bílý dům s tím, že Bidena trápí kašel a únava.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Americký prezident Joe Biden

Článek

Americký prezident je podle informací Bílého domu plně očkován. V září loňského roku a letos v březnu obdržel posilovací dávky.

Podle agentury Reuters má Biden velmi mírné příznaky, konkrétně ho trápí suchý kašel a únava. Začal užívat lék paxlovid a bude nyní pracovat v izolaci do té doby, než bude mít negativní test.

Prezidentův lékař Kevin O'Connor řekl, že očekává jeho rychlé uzdravení.

Bidenova podpora klesla opět na minimum, důvodem je inflace

Amerika

Zdravotníci z Bílého domu budou informovat prezidentovy blízké kontakty včetně zákonodárců, kteří s ním ve středu cestovali, informovala v prohlášení Bidenova mluvčí Karin Jeanová-Pierrová.

„Schůzek, které měl prezident na dnešek v Bílém domě naplánované, se bude účastnit prostřednictvím telefonu a Zoomu,” uvedla Jeanová-Pierrová.

Spojené státy se podobně jako Česko a další země Evropy v posledních týdnech potýkají s nárůstem počtu nakažených. Podle odborníků za vzestupem epidemie stojí subvarianty omikronu.

Bílý dům nespecifikoval, jakou variantu koronaviru Biden má, nejdominantnější v USA je nicméně nyní podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) subvarianta omikronu BA.5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám