Hlavní obsah

Baltimorský aktivista proti násilí ohrožoval ženu nožem, policista do něj vyprázdnil zásobník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká policie zveřejnila záznam z kamer umístěných na uniformách policejní hlídky, která o víkendu zneškodnila podezřelého, jenž s kuchyňským nožem ohrožoval ženu v Baltimoru. Jeden ze strážců zákona do muže vyprázdnil zásobník, patrně proto, že nabyl dojmu, že neozbrojenou ženu ohrožuje na životě. Zastřeleným mužem je paradoxně aktivista proti násilí v ulicích.

Foto: Bez zdroje

Snímek z policejní kamery

Článek

Zastřeleným mužem byl 46letý afroamerický aktivista a bývalý člen pouličního gangu Tyree Moorehead, který se proslavil tím, že v Baltimoru prostřednictvím graffiti upozorňoval na místa, kde byl kvůli střelbě někdo usmrcen nebo zraněn.

Sprejoval na zdi nápis „No shoot zone“, což lze volně přeložit jako „tady nestřílejte“. Celkem posprejoval asi 250 míst.

Co předcházelo incidentu, při němž Moorehead přišel o život, není jasné. Jisté je, že když na místo přijela policejní hlídka, máchal ženě před obličejem kuchyňským nožem. Zasahující policista ho trefil víc než desetkrát.

Když se Moorehead po zásazích z pistole skácel na zem, stále v ruce svíral nůž. Policista proto střílel dál. Strážci zákona ho ještě na místě oživovali, po převozu do nemocnice ale zemřel. Žena, kterou ohrožoval nožem, vyvázla bez zranění.

Otec zastřeleného muže Carton Moorehead si podle serveru The Daily Mail stěžoval, že ho policista nemusel střelit tolikrát a jeho syn mohl zásah přežít.

Policie v Ohiu zastřelila 25letého černocha, v jeho těle se našlo 60 ran

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám