Hlavní obsah

Bachař v Kalifornii poslal domů vraha, který se mu přišel přiznat

San Jose

Dozorce v kalifornské věznici v Santa Claře vyšetřuje police, neboť poslal pryč člověka, který za ním přišel a přiznal k vraždě. Informoval o tom, ve středu list San Jose Mercury News.

Foto: Wpxi, Reuters

Článek

Hugo Ernesto Castro přišel v pondělí do věznice s tím, že se chce dobrovolně vydat spravedlnosti. Civilní zaměstnanec věznice ale jeho jméno nenašel na seznamu hledaných osob, proto zavolal nadřízeného. Tomu Castro během rozhovoru řekl, že ví o místě, kde je v San Jose ukryta mrtvola.

Zaměstnanec věznice ale nezavolal policii, vyzval Castra, ať na ni sám zajde. Castro to kupodivu skutečně udělal. Detektivové ho vyslechli a na základě jeho výpovědi našli v v činžáku tělo jeho ubodané a uškrcené bývalé přítelkyně Alessandry Barlasové.

Castro, který byl už dříve odsouzen v Nevadě za napadení jiné přítelkyně, stanul ve středu před soudem, kde ho obvinili z vraždy ubodáním. Skončil ve stejné věznici, do které původně přišel. Kriminální expert a bývalý kapitán policie Jim Dudley upozornil, že když odešel, nikdo nemohl tušit, co udělá. Mohl taky klidně zničit důkazy.

Selhala věznice?

Kancelář šerifa současně zahájila vyšetřování ve věznici, proč se dozorce nepokusil Castra zdržet, než dorazí policisté a zatknou ho. „Jestliže se prvotní zjištění prokážou, pak zástupce věznice selhal při plnění toho, co se od něj očekává, a bude podniknuta adekvátní akce,” uvedla v prohlášení šerifka Laurie Smithová. Zatím byl zaměstnanec věznice postaven mimo službu.

Věznice v San Jose už má přitom problémy kvůli případu tří jiných dozorců, kteří byli obviněni z umlácení psychicky nemocného vězně.

Reklama

Výběr článků

Načítám