Hlavní obsah

Auto v USA vjelo do davu návštěvníků novoročního koncertu. Úřady to vyšetřují jako terorismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé zahynuli a pět dalších utrpělo zranění poté, co v Rochesteru v americkém státě New York do davu vycházejícího z novoročního koncertu vjely dva automobily, na místě se později našlo nejméně dvanáct kanystrů s benzinem. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) případ vyšetřuje jako domácí terorismus.

Foto: Profimedia.cz

Vůz newyorské policie. Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo v pondělí 1. ledna poté, co SUV značky Ford vrazilo do vozu Mitsubishi Outlander, který právě vyjížděl z parkoviště před halou Kodak Center. Oba vozy poté vrazily do chodců přecházejících přes přechod, uhašení následného požáru trvalo více než hodinu, popsal incident policejní náčelník David Smith.

V nabouraném voze zahynula dvojice pasažérů, jejich řidič skončil v nemocnici, stejně jako několik chodců, přičemž jeden z nich zůstával v ohrožení života.

Podezřelý řidič prvního vozu, později identifikovaný jako Michael Avery z nedalekého města Syracuse, svým zraněním v nemocnici podlehl.

Řidič na Floridě sešlápl plyn, najel do policistů a přimáčkl je k autu, natočily to kamery

Zahraniční

Vyšetřovatelé našli nejen jeho dopis na rozloučenou, ale také deník, který nyní pečlivě zkoumají. Averyho příbuzní vypověděli, že muž podle jejich mínění trpěl bipolární poruchou, ačkoliv oficiálně mu diagnostikována nebyla, napsal web listu New York Post. Podezřelý si SUV pronajal krátce před incidentem v Rochesteru, řekl zdroj blízký vyšetřování stanici ABC News.

„Rád bych stál na tomto pódiu, abych popřál šťastný nový rok, usmíval se a sděloval dobré zprávy, ale bohužel… Několika rodinám se změnil život, protože jejich blízcí tu už v roce 2024 nebudou,“ komentoval tragédii starosta Rochesteru Malik Evans.

Bezohledný řidič v Pittsburghu vrazil na přechodu do vozíčkářky a ujel

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám