Hlavní obsah

Austin byl propuštěn z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký ministr obrany Lloyd Austin byl v úterý propuštěn z vojenské nemocnice a opět se ujal svých povinností v plném rozsahu. S odkazem na Pentagon o tom informují agentury The Associated Press (AP) nebo Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Americký ministr obrany Lloyd Austin

Článek

Sedmdesátiletý Austin má přetrvávající zdravotní problémy od prosincové operace, kterou podstoupil kvůli léčbě rakoviny prostaty. V neděli byl převezen zpět do vojenské nemocnice Waltera Reeda kvůli akutnímu problému s močovým měchýřem a podruhé od operace byl umístěn na jednotku intenzivní péče. V pondělí podstoupil nechirurgický zákrok v celkové narkóze, uvedla agentura AP.

Z nemocnice byl propuštěn v úterý odpoledne místního času. Na doporučení lékařů bude pracovat z domova. Koncem týdne by se ale měl vrátit do své kanceláře v Pentagonu.

Lékaři v prohlášení, na které odkazuje agentura Reuters, uvedli, že se očekává, že se americký ministr obrany plně uzdraví. Ve středu by měl navíc vést virtuální jednání zástupců asi 50 zemí, které se odehrává každý měsíc. Tato kontaktní skupina koordinuje vojenskou pomoc Ukrajině.

„Ministr se i zítra hodlá zúčastnit virtuální kontaktní skupiny pro obranu Ukrajiny. To zahrnuje i přednesení úvodních poznámek,“ uvedla na úterním tiskovém brífinku mluvčí Pentagonu Sabrina Singhová.

Americký ministr obrany je na JIP

Amerika

Podle původního plánu měl ministr v úterý odcestovat do Bruselu na jednání s Ukrajinou, po níž má ve čtvrtek následovat čtvrtletní schůzka ministrů obrany NATO. Austina však bude zastupovat americká velvyslankyně při NATO Julie Smithová, dodala AP.

Austinův zdravotní stav je pod drobnohledem od doby, co byl na Nový rok hospitalizován a několik dní o tom nevěděli ani nejvyšší představitelé USA včetně prezidenta Joea Bidena.

Americký ministr obrany je hned po prezidentovi nejvyšším velitelem amerických ozbrojených sil. Jeho povinnosti vyžadují, aby byl kdykoli k dispozici a mohl reagovat na jakoukoliv krizi v oblasti národní bezpečnosti.

Americký Senát schválil návrh zákona o pomoci Ukrajině, Izraeli a Tchaj-wanu

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám