Hlavní obsah

Amerika tápe: Kam zmizela Melania Trumpová?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I jako první dáma Spojených států vystupovala Melania Trumpová (53) v Bílém domě v letech 2017 až 2021 spíše nenápadně a k oficialitám přistupovala nanejvýš zdrženlivě.

Foto: Marco Bello, Reuters

Melania a Donald Trumpovi minulý týden při slavnostním předávání cen na Mistrovství světa seniorů 2024 v Trump International Golf Clubu ve West Palm Beach

Článek

Třetí manželka Donalda J. Trumpa (77) Američany mate i v této volební kampani: Až na pár výjimek – minulý týden stála za svým manželem, když okázale přebíral ocenění za vítězství v turnaji na svém vlastním golfovém hřišti ve West Palm Beach – zůstává prakticky neviditelnou.

„Přitom pravidelná vystoupení manželek politických kandidátů bývají v USA vlastně součástí povinného programu,“ připomíná list Bild.

Na Velikonoční pondělí se objevilo krátké video někdejší první dámy – společně se synem Barronem (18) se vydala na velikonoční brunch do floridské rezidence Donalda Trumpa Mar-a-Lago. Po manželovi Donaldu Trumpovi nebylo ani stopy.

Vypustí i nominační sjezd?

„Není jasné, jakou roli bude hrát ve volební kampani,“ sdělil televizi CNN jeden ze zasvěcených členů Trumpova volebního štábu.

Nyní se dokonce proslýchá, že Melania nebude přítomna na srpnovém republikánském nominačním sjezdu v Milwaukee, který její manžel zamýšlí pojmout de facto jako korunovaci. Přitom vystoupení manželek bývá vždy jedním z vrcholů sjezdu a jejich poslání se celá desetiletí nemění – očekává se, že vyzdvihnou lidskou stránku kandidáta.

„Je velmi vybíravá a velmi metodická ve svých vystoupeních, protože ví, že mohou mít nezamýšlené důsledky,“ zaznělo z kruhů Donalda Trumpa.

Melania si bolestně uvědomila, jak moc toho může pokazit, když v roce 2016 vystoupila na pódiu na konferenci Republikánské strany. Jen o několik hodin později vyšlo najevo, že velká část jejího projevu byla okopírována z projevu Michelle Obamové z roku 2008. A výsledek? Demokraté překypovali posměchem.

Stephanie Grishamová, její bývalá šéfka štábu, využila dotaz na současnou, a především budoucí roli Melanie Trumpové k tomu, aby se obula do současné první dámy USA. „Myslím, že Melaniin styl je lepší než styl Jill Bidenové, která se až křečovitě snaží udržet svého manžela u moci,“ vysmívala se jí.

Manželovy skandály ji deptají

Američané však už dlouho spekulují o tom, zda se Melania Trumpová nevyhýbá kamerám kvůli četným skandálům svého manžela. Nejenže chybí na jeho předvolebních vystoupeních, ale dosud se neobjevila ani v jeho soudních kauzách.

Jeff Zeleny, analytik CNN, se domnívá, že je to kvůli procesu s pornohvězdou Stormy Daniels o peníze za mlčení, který se právě projednává v New Yorku. „Je to velmi nepříjemný případ z první fáze jejího manželství. V okruhu svých přátel se netajila tím, že to pro ni byl velmi bolestivý moment. Dokud se bude odehrávat pro ni ponižující soudní proces, bude se držet mimo světla reflektorů,“ dodal.

Trump mezitím zvěsti nadále odmítá. „Tajemnost je součástí její krásy,“ řekl na začátku republikánských primárek. „Je to velmi tichá osoba a myslím, že se to na ní lidem líbí,“ doplnil.

„Možná. Ale jedno je jisté: čím déle nebude tlouct do bubnů za svého manžela, tím více bude fám. Otázkou je, zda to bude mít vliv na výsledek voleb,“ upozornil Bild.

„Melania si už jako první dáma dělala, co chtěla. A stejně se zachová tentokrát,“ nepochybuje Jackie Kucinichová, washingtonská korespondentka listu The Boston Globe.

Trump dal soudům ručení za miliardy, vyhnul se zabavení majetku

Amerika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám