Hlavní obsah

Američtí miliardáři se tajně sešli, aby probrali, jak pomoci světu

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nejbohatší Američané, kteří věnovali od roku 1996 na charitu 72,5 miliardy dolarů, uspořádali podle serveru Philanthropy.com utajené setkání v New Yorku. Miliardáři jako Bill Gates, David Rockefeller nebo slavná televizní moderátorka Oprah Winfrey probírali možnosti, jak by mohla být charita efektivnější při řešení problémů v USA i v zahraničí.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Zakladatel Microsoftu Bill Gates patří k nejbohatším lidem na světě a dnes se věnuje především charitě.

Článek

Pravidelné uzavřené setkání, které se konalo 5. května na Rockefellerově univerzitě, přitahuje pravidelně pozornost médií a vyvolává nejrůznější spekulace. Patricia Q. Stonesiferová, bývalá ředitelka nadace Billa a Melindy Gatesových, však ujišťuje, že jde jen o setkání lidí, kteří jsou odhodláni pomáhat jiným.

“Nejde o žádné tajnosti. Jde o informační setkání, kde se probírají a vyměňují nápady. Účastníci si vyměňují zkušenosti, vyprávějí si i o motivech, které je přiměly přispět na to či ono," popsala setkání Stonesiferová, která měla na starosti jeho organizaci.

Na seznamu účastníků byly známé osobnosti jako mediální magnát Ted Turner, investor Warren E. Buffett, finančník George Soros, bankéř Peter G. Peterson, businessman Eli Broad a newyorský starosta Michael R. Bloomberg.

Setkání začalo ve tři hodiny odpoledne a protáhlo se do večeře.

Reklama

Výběr článků

Načítám