Hlavní obsah

Americký katolický kněz se oženil s 18letou dívkou, s níž prchl do Itálie. Úřady jej stíhat nebudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kněz, který byl ve své vlasti vyšetřován poté, co uprchl do Itálie s čerstvou absolventkou střední katolické školy, se po návratu do USA se svou osmnáctiletou láskou legálně oženil. Třicetiletý Alexander Crow, který byl expertem na vymítání ďábla, byl už katolickou církví kněžství zbaven. Americké úřady jej stíhat nebudou.

Foto: Profimedia.cz

Katolický kostel svaté Kateřiny v americkém městě Mobile. Ilustrační foto

Článek

Manželství dvojice stvrdily úřady v okrese Mobile v americkém státě Alabama tento pátek, informovala s odvoláním na získané soudní dokumenty regionální stanice WKRG, která se podobně jako další média rozhodla neuvádět jméno dívky.

Crow, který na McGillenovu-Toolenovu katolickou střední školu docházel na hodiny teologie, uprchl se svou někdejší studentkou do Itálie v červenci, rodiče dívky o jejich útěku nevěděli.

Podle britského listu Daily Mail psal dívce milostné dopisy přinejmenším od jejích 17 let a podle tvrzení šerifa Paula Burcheho údajně „sváděl další mladé dívky“.

Právnička Christine Hernandezová, která zastupuje příbuzné Crowovy novomanželky, řekla, že slyšela znepokojivá tvrzení i od dalších rodičů - kněz prý mimo jiné platil některým studentkám za to, že za ním chodily ke zpovědi a popisovaly své hříchy, podotkl Daily Mail.

V USA kvůli zneužívání obžalovali celou diecézi

Amerika

Crow však nakonec stíhán nebude. „Když se slečna a kněz vrátili, předvolali jsme slečnu, abychom zjistili, co se stalo a zda došlo k nějakému trestnému činu. Vypadala v dobrém zdravotním stavu a řekla, že je v bezpečí,“ citoval z prohlášení prokuraturu okresu Mobile web National Catholic Reporter.

„Na schůzku si však s sebou přivedla právníka a společně odmítli odpovědět na jakékoli otázky týkající se okolností jejího červencového zmizení či na jakékoli další otázky,“ uvedla prokuratura.

„Vzhledem k tomu, že o těchto událostech nemůžeme se slečnou mluvit, nemáme v tuto chvíli dostatek přípustných důkazů k obvinění z trestného činu. Toto vyšetřování je proto v současné době uzavřeno,“ uzavřela.

Crow nečekaně s dívkou zmizel do Evropy v červenci po odsloužení nedělní mše.

Zanechal po sobě dopis, v němž vysvětloval, že jeho rozhodnutí vede Ježíš, a odmítal, že by přestal být knězem. Tamní arcidiecéze však byla jiného názoru a mladého exorcistu kněžského úřadu zbavila.

Právnička zastupující příbuzné mladé ženy řekla místním médiím, že Crow a dívka v současné době pobývají u jeho otce advokáta Duncana Crowa. Hernandezová také uvedla, že mladé ženě „není dovoleno nikam jít bez právníka nebo Alexe“.

Crow je bývalý rockový hudebník, na kněze byl vysvěcen v roce 2021. Bakalářský titul získal na papežské univerzitě svatého Anselma v Římě, kde studoval démony a exorcismus, podotýká web National Catholic Reporter.

Pastor vzplanul s dominami, oltář skončil v plamenech

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám