Hlavní obsah

Amerického politika obvinili z úmyslu znásilnit v Praze nezletilou osobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší dlouholetý člen parlamentu v americké Severní Dakotě podle federálních prokurátorů před lety cestoval do Prahy s úmyslem znásilnit nezletilou osobu. Obvinění je součástí obžaloby, kterou v pondělí odtajnil soud v uvedeném státě, informuje agentura AP. Podrobnosti o cestě politika do Česka nebyly ihned k dispozici.

Foto: Profimedia.cz

Ray Holmberg na fotografii z roku 2009

Článek

Obžaloba se týká nyní 79letého Raye Holmberga, který byl od roku 1976 členem státního senátu. Zástupce Republikánské strany loni na jaře na svou funkci rezignoval krátce poté, co policisté a federální agenti provedli razii v jeho bydlišti ve městě Grand Forks, uvádí lokální zpravodajská společnost KVRR.

Zveřejněná obžaloba se týká činů, kterých se Holmberg podle vyšetřovatelů dopustil mezi lety 2011 a 2016. Kromě cesty do Prahy hovoří také o tom, že politik vědomě dostával snímky zachycující sexuální zneužívání dětí.

Lokální deník The Forum of Fargo-Moorhead před jeho rezignací napsal, že Holmberg komunikoval s mužem odsouzeným za šíření dětské pornografie.

Senátor po zveřejnění obžaloby ihned nereagoval na žádost AP o komentář a jeho právník Mark Friese uvedl, že prozatím věc nemůže komentovat.

Žena přistihla v Praze zloděje. Pokusil se ji znásilnit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám