Hlavní obsah

Američanovi kvůli zápachu prohledali byt, našli stovky mrtvých hadů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V domě amerického učitele základní školy v Kalifornii nalezla policie stovky hlodavců a hadů, většinou mrtvých. Na podezřelý zápach ji upozornili sousedé, kteří se obávali, že by muž mohl ukrývat mrtvolu. Učitel William Buchman byl zadržen kvůli podezření z týrání zvířat, napsala ve čtvrtek agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V domě amerického učitele nalezla policie stovky hlodavců a hadůVideo: Reuters

 
Článek

Buchman policistům řekl, že chtěl hady – většinou krajty – chovat, ale jeho sbírka se mu vymkla z rukou a on nebyl schopen se o ně odpovídajícím způsobem postarat.

"Rozhodně to u něj vypadalo jako v domě hrůzy," řekla policistka Sondra Bergová, která na místě zasahovala. Policisté našli více než 400 hadů, z nichž nejméně 220 bylo mrtvých, a také mnoho myší a krys.

Foto: Lori Shepler, Reuters

Policistka Sondra Berg v kalifornské Santa Aně odnáší z bytu učitele krajtu.

Buchman žil v domě sám od roku 2011, kdy zemřela jeho matka. Od té doby začal mít problémy, přestal se stýkat s lidmi a začal hromadit hady, a kromě nich také odpadky. Policisté zasahující v domě na sobě museli mít ochranné obleky pro zacházení s nebezpečným materiálem a dýchací masky, když vystěhovávali místnosti naplněné od podlahy po strop plastikovými bednami s hady.

Foto: Lori Shepler, Reuters

Policisté si museli při prohledávání domu nasadit masky.

Nejdelší z nalezených hadů měřil asi tři metry. Žádný z nich se volně nepohyboval po domě, který ovšem zamořily krysy a myši, z nichž přinejmenším některé byly původně koupené jako krmení pro hady. Zahradu a prostory před domem udržoval Buchman pečlivě upravené a trávník posekaný, takže nic krom zápachu nenaznačovalo, jaký chaos panuje uvnitř.

Foto: Lori Shepler, Reuters

Policie v kalifornské Santa Aně prohledala dům učitele a našla stovky hadů.

Buchman je zatím v policejní vazbě, ale ještě nebyl z ničeho obviněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám