Hlavní obsah

Američanku v Kanadě rozsápal medvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Medvěd baribal na odlehlém soukromém ostrově v Kanadě zabil dvaašedesátiletou Američanku, oznámila stanice BBC na svém webu. Baribalové, což jsou nejmenší američtí medvědi, jsou sice považováni za nebezpečné, ale podobné útoky jsou vzácné.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd baribal (Ursus americanus)

Článek

Catherine Sweattová-Muellerová z amerického státu Minnesota byla na dovolené u rodičů žijících na kanadském ostrově Red Pine Island, který leží poblíž hranic se Spojenými státy.

Večer vyšla z rodinné chaty, aby zkontrolovala psy, ale už se nevrátila. Její matka si začala dělat starosti, když se do chaty vrátili psi bez její dcery a jeden z nich byl zraněný. Zavolala proto policii. Když hlídka dorazila na ostrov, našla medvěda nad ženiným tělem. Policisté šelmu zastřelili v přesvědčení, že ženu zabila.

Tělo zastřeleného medvěda mají prozkoumat odborníci, aby se pokusili zjistit, proč na ženu zaútočil. Davis označil útok za „ojedinělý incident”. Nic podobného nezažil za 11 let služby v oblasti. Předchozí smrtící útok medvěda se ve státu Ontario podle agentury AP přihodil v roce 2005.

Podle ontarijského ministerstva přírodních zdrojů jsou podobné útoky „mimořádně vzácné”. V okolí však byli zpozorováni dva další baribalové, kteří se rovněž chovali agresivně, řekl BBC Jim Davis z policie státu Ontario.

Reklama

Výběr článků

Načítám