Hlavní obsah

Američané povolili výrobu prvních tablet na 3D tiskárně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) schválil výrobu první tablety prostřednictvím 3D tiskárny. Povolení získala firma Aprecia Pharmaceuticals pro lék pro epileptiky Spritam, informoval v úterý server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Britský server poukázal, že tisk 3D tiskárnou umožní zkvalitnění léčby, protože tabletu bude možno vyrobit s ohledem na specifika stavu každého pacienta, pod dohledem odborníka stačí jen snadno přenastavit software.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Firma Aprecia Pharmaceuticals chce výrobu Spritamu zahájit na počátku příštího roku. Plánuje také vývoj dalších léků, které by se tiskly.

Technologie trojrozměrného tisku zatím slouží k vytváření objektů z pevných plastů. Proces výroby řídí počítačový program na základě příslušné programové předlohy. Mluví se o budoucím využití těchto postupů také při výrobě z dalších materiálů, třeba i při vaření. [celá zpráva]

Americký úřad FDA už dříve schválila výrobu lékařských prostředků na 3D tiskárně, například protéz. Tiskárny se už hojně využívají například ve stomatologii k tvorbě zubních implantátů nebo protéz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám