Hlavní obsah

Američana, který zadržoval v budově televize Discovery rukojmí, zastřelili

Novinky,
Silver Spring
Aktualizováno

Ozbrojený muž zadržoval ve středu v budově vedení americké televizní společnosti Discovery ve městě Silver Spring tři rukojmí. Policie po marném vyjednávání přikročila k zásahu a osvobodila je. Únosce je podle BBC mrtev, i když první zprávy CNN uváděly, že byl postřelen a skončil ve vazbě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

USA - přestřelka u Discovery TVVideo: Reuters

 
Článek

Policisté se rozhodli k zásahu, protože měli pocit, že muž odpálí výbušniny, které měl na těle. Při vyjednávání byl velmi nervózní. Žádná z údajných výbušnin neexplodovala, i když jedno ze zařízení po zásahu začalo dýmit. Zásah přišel po hodinovém vyjednávání, během něhož se u únosce projevovaly silné emoce.

Foto: Molly Riley, Reuters

Policie zablokovala silnici k budově Discovery Channel

Marylandská policie potvrdila, že ozbrojený muž mávající pistolí vstoupil do budovy a křičel: "Nikdo nikam nepůjde." Hned ve vstupní hale vypálil zřejmě jeden výstřel, i když to policie nepotvrdila. V hale také zadržel rukojmí.

Člověk pracující v budově řekl agentuře AP, že muž má něco přilepené na hrudi a zadržuje více rukojmí. Policie potvrdila podezření, že muž může mít u sebe výbušniny. Na zádech má kanystr. Budova byla evakuována, vyvedli z ní to 1900 lidí. Bylo mezi nimi sto dětí.

Muž protestoval proti pořadům Discovery

Televize SkyNews uvedla, že jde o o bývalého zaměstnance Jamese Lee, který proti pořadům televize pořádal po dva roky demonstrace.. Před dvěma lety byl 43letý Lee pocházející z Havaje za demonstraci před budovou odsouzen. Na své stránce na myspace má také výzvu ve znění "nastal čas k revoluci". Má také vlastní stránky savetheplanetprotest.com.

Muž požadoval, aby Discovery Channel okamžitě odvysílala, že je oddána slibu zachránit planetu a zaměřit se na to, aby ukazovala, jak řešit problémy, které lidstvo přírodě způsobuje. Podle manifestu zveřejněném na internetu ale měla hlavně přestat podporovat "plození dalších lidských parazitických potomků". Lee označoval lidstvo jako hnus a špínu. Sám tvrdil, že nikdy nechce mít děti.

Foto: Molly Riley, Reuters

Policejní obrněné auto míří k budově Discovery Channel.

Společnost Discovery vlastní kabelovou síť a provozuje satelitní vysílání. Mimo jiné jí patří kanály Discovery Channel, TLC a Animal Planet.

Foto: Jim Bourgh, Reuters

Budova televize Discovery Channel

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám