Hlavní obsah

Američan zavraždil otce a jeho useknutou hlavu ukazoval na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletý Justin Mohn z amerického státu Pensylvánie zavraždil svého otce a jeho useknutou hlavu v plastovém pytli následně ukazoval v extremistickém videu na YouTube. O hrůzném trestném činu informuje americká televize NBC News, podle které muž ve videu řekl, že jeho otec byl vlastizrádce kvůli tomu, že pracoval pro stát.

Policie zasahuje u domu, kde Justin Mohn sťal mačetou hlavu svému otciVideo: Reuters

 
Článek

Mohn těsně po vraždě odjel autem registrovaným na jeho otce. Policii se ho podařilo lokalizovat díky signálu mobilního telefonu zhruba 150 kilometrů od místa bydliště rodiny, kde nalezla i ukradené vozidlo. V současnosti se podezřelý nachází ve vazbě bez možnosti kauce, píše web stanice NBC News. Podle soudního spisu byl Mohn obviněn z vraždy a ze zneužití těla oběti.

Matka podezřelého Denice Mohnová našla tělo svého manžela v úterý kolem 19:00 (středa 01:00 ráno SEČ) a ihned zavolala policii. Když hlídka dorazila do domu, našla tělo 68letého Michaela Mohna v koupelně v přízemí bez hlavy, s tím, že kolem něj bylo „velké množství krve“. Ve vaně policisté nalezli mačetu a velký kuchyňský nůž.

Hlavu našla policie v igelitovém sáčku v hrnci na vaření v ložnici vedle koupelny. V dalším pokoji následně objevila průhledné gumové rukavice.

Matka podezřelého uvedla, že z domu odjela v úterý kolem 14:00 (20:00 SEČ) a že syn byl jediný, kdo s otcem zůstal doma. Když se večer vrátila, syn už doma nebyl a chybělo také auto registrované na manžela, které v době jejího odjezdu stálo u domu.

Policie později lokalizovala vozidlo u vojenské oblasti Fort Indiantown Gap u města Harrisburg, kde se nachází výcvikové zařízení americké Národní gardy.

„Nevěděli jsme, kam jede a jaké má úmysly,“ uvedl policejní kapitán města Middletown Pete Feeney. „Naštěstí se nám podařilo zjistit jeho polohu podle jeho mobilního telefonu,“ dodal.

Podezřelý podle policie z auta vystoupil a přes plot vstoupil do vojenské oblasti, kde po něm pátrala společně s policií i Národní garda. V úterý kolem 21:25 (ve středu 03:25 ráno SEČ) se jim pachatele podařilo dopadnout. Podle policie měl u sebe zbraň.

Video na YouTube

Krátce po vraždě dvaatřicetiletý podezřelý umístil na YouTube video pod názvem „Mohn's Militia - Call To Arms For American Patriots“ (Mohnova domobrana - Výzva do zbraně pro americké vlastence).

„Můj otec je nyní na věky v pekle jako zrádce své země,“ uvedl ve videu Mohn. „Říká se, že ti, kdo se dopouštějí zrady a zrazují druhé, navždy obsadí ty nejnižší místa v pekle,“ dodal.

Na videu měl mít Mohn rukavice, jež byly velmi podobné těm, které policie našla na místě činu. V rukou měl držet useknutou hlavu otce v igelitovém pytli, která je v dalších částech videa později vidět v hrnci na vaření.

Desetiletý chlapec v USA zastřelil stejně staré dítě, protože prohrál závod na kole

Amerika

Podezřelý měl ve videu tvrdit, že jeho otec byl 20 let federálním zaměstnancem, kvůli čemuž ho označil za „zrádce“, dále v něm volal po smrti všech federálních úředníků i členů Bidenovy administrativy, hnutí Black Lives Matter, LGBTQ komunity a aktivistů Antifa.

Platforma YouTube video po několika hodinách odstranila a Mohnův kanál znepřístupnila.

Problémový člověk

Justin Mohn v minulosti podal nejméně tři žaloby na federální úřady včetně vlády USA. Tvrdí v nich, že úřady svou nedbalostí způsobily, že si v období od roku 2010 do ukončení studia na Pensylvánské státní univerzitě v roce 2014 musel vzít studentské půjčky.

Soudce ale žalobu smetl ze stolu a označil ji za „spekulativní a bez faktického základu“. Uvedl navíc, že Mohnovy stížnosti jsou „nepřesnými nařčeními zklamaného absolventa vysoké školy“.

Jedenáctiletý chlapec postřelil na Floridě dva třináctileté. Pohádali se kvůli chipsům

Amerika

V roce 2020 podezřelý zažaloval také svého bývalého zaměstnavatele, pojišťovnu Progressive, která s ním měla podle jeho slov „neoprávněně ukončit pracovní poměr“. Obvinil ji také z toho, že diskriminovala muže na základě pohlaví.

V roce 2016 začal pracovat v zákaznickém centru neuvedené firmy, která ho propustila o rok později. Poté, co rozkopal dveře kanceláře.

Sociální sítě

Web stanice NBC News dále uvádí, že podezřelý byl velmi aktivní na sociálních sítích, kde propagoval svoji hudbu a knihy, včetně dystopické science fiction, které si sám vydal.

V roce 2017 navíc vydal prostřednictvím Amazonu knihu zvanou „The Revolution Leader’s Survival Guide (Průvodce pro přežití vůdce revoluce). Amazon už ji stihl stáhnout z prodeje.

V této knize otiskl i dopis, který poslal tehdejšímu prezidentovi Donaldu Trumpovi, v němž varuje, že pokud „v Americe a ve světě brzy nenastane pozitivní změna“, tak dojde k „mírové revoluci“, již sám autor, tedy Justin Mohn, „pomůže vést“.

Policista v USA střelil neozbrojené dítě s rukama nad hlavou. Úřady zveřejnily záběry zásahu

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám