Hlavní obsah

Američan se během bohoslužby pokusil zastřelit pastora. „Přikázal mi to Bůh“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během nedělní bohoslužby v pensylvánském kostele se ozbrojený muž pokusil zastřelit kázajícího pastora. Zasekla se mu ovšem zbraň a byl zpacifikován. Po jeho zadržení byl v pachatelově domě nalezen zastřelený muž, který by podle věku a příjmení mohl být pachatelovým otcem.

Bernard Polite míří na pastora Glenna GermanyhoVideo: AP

 
Článek

Na videu z útoku je vidět, jak pastor Glenn Germany před ozbrojeným mužem, jenž na něj mířil, uskočil za řečnický pult. Pachatel byl následně zpacifikován a zadržen policií. Ta pachatele identifikovala jako šestadvacetiletého Bernarda Politea.

V jeho domě v North Braddocku, předměstí Pittsburghu, následně policisté našli tělo zastřeleného šestapadesátiletého Dereka Politea.

Jaký je mezi oběma muži vztah, policie dle BBC neuvedla, ale vzhledem k jejich věku a příjmení se rozšířila domněnka, že je mrtvý muž Bernardovým otcem.

Do brány Bílého domu nabouralo auto, řidič na místě zemřel

Amerika

Reverend Germany, pastor kostela Ježíšova obydlí v North Braddocku, řekl CBS News, že jej před útokem zachránil Bůh. „Jsem tak vděčný. Víte, že vystřelil. Je slyšet kliknutí zbraně,“ uvedl Germany.

Viděl prý, jak Bernard vchází a usmívá se na něj, ale předpokládal, že přišel mluvit s jiným členem kongregace. „Ale místo toho šel rovnou sem… a tady vytáhl zbraň. Koukal jsem přímo do hlavně,“ popsal dál pastor.

Foto: AP

Bernard Polite míří na pastora Glenna Germanyho

Po zaseknutí pistole zneškodnil pachatele jáhen Clarence McCallister. Zatímco pachatel zápolil s jáhnem, Germany mu sebral zbraň. Policii řekl, že s ním Bernard Polite pak mluvil a omluvil se mu.

Podle Germanyho Bernard trpí mentální chorobou a řekl mu, že slyší hlasy.

„Ty hlasy byly v jeho hlavě a řekly: ‚Běž zastřelit pastora‘,“ uvedl napadený. Podle policejních záznamů pachatel policii řekl, že se pokusil pastora zastřelit, protože mu to přikázal Bůh, a že doufal, že půjde do vězení, aby si pročistil mysl.

Tři těla nalezená v Mexiku patří pohřešovaným turistům

Amerika

Bernard Polite nyní čelí několika obviněním včetně pokusu o vraždu. Bylo mu zamítnuto právo na složení kauce a na soud čeká v pittsburgské věznici. V případě smrti Dereka Politea ještě žádná obvinění vznesena nebyla.

Výběr článků

Načítám