Hlavní obsah

Americký seržant obtěžoval japonskou školačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Amerického vojáka Armanda Valdeze zatkla japonská policie. Je podezřelý, že obtěžoval žákyni základní školy na Okinawě. Policie to oznámila v pondělí.

Článek

Sedmadvacetiletý seržant působící na letecké základně Kadena byl zatčen v neděli  kvůli tomu, že ji na parkovišti údajně osahával prsa. Než podezřelý z místa činu utekl, vyfotografoval si malou Japonku mobilním telefonem. Dívku potkal na ulici na procházce z kamarádkou. Ptal se na její jméno, a pak ji nutil, aby se obnažila. Druhá dívka utekla. Podle policie byl muž v době spáchání činu opilý.

Představitel americké armády vyjádřil nad činem politování, protože by mohlo vyvolat strach místních obyvatel. "Tento typ chování je naprosto nepřípustný," uvedl v pondělím prohlášení brigádní generál Jan-Marc Jouas.

Na Okinawě slouží 65 procent z amerických vojáků dislokovaných v Japonsku. Když tři z nich v roce 1995 znásilnili 12letou školačku, vyvolalo to napětí mezi USA a Japonskem.

Výběr článků

Načítám