Hlavní obsah

Americká policistka nechala spoutanou ženu ve voze na kolejích. Vrazil do ní vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před soudem v Coloradu stanula policistka, která čelí obvinění z pokusu o vraždu. Minulý rok v září spoutala během noční prohlídky ženu a usadila ji do policejního auta stojícího na kolejích. Do auta o chvíli později narazil vlak.

Policistka posadila spoutanou ženu do služebního vozu stojícího na přejezdu, záhy do něj naboural vlakVideo: AP

 
Článek

Incident se stal minulý rok 16. září v americkém Coloradu. Dva policisté, muž a žena, během noční objížďky zastavili ženu, prohlédli jí auto, a následně ji policistka Steinkeová spoutala. O události informuje agentura AP.

Během toho její kolega zaparkoval policejní auto na kolejích. Steinkeová spoutanou ženu do auta krátce na to usadila. Jenže po chvíli vůz srazil projíždějící vlak. Spoutaná žena přežila, utrpěla ale rozsáhlá zranění včetně poranění mozku.

Přejezd nebyl nijak označený

Steinkeová kvůli incidentu nyní stanula před soudem. Její advokátka uvedla, že si policistka během nočního zásahu nevšimla, že její kolega zaparkoval auto na kolejích, protože ona ve stejný moment nasazovala ženě pouta. „Koleje byly zcela v jedné rovině se silnicí, nebylo o co zakopnout a na železničním přejezdu ve venkovské oblasti nebyly žádné značky ani světla,“ uvedla advokátka.

„Steinkeová postupovala podle svého výcviku, podle kterého se měla soustředit na prohledání podezřelé, usazení do nejbližšího hlídkového vozu a následně se ujistit, že ve voze není nikdo další, kdo by mohl chtít napadnout policii“, zastala se ženy advokátka.

Druhý z dvojice, policista, který zaparkoval vůz na kolejích, je stíhán za ohrožení z nedbalosti. Steinkeová je stíhána za pokus o trestný čin zabití, za bezohledné ohrožení a za napadení.

Zástupkyně okresního prokurátora ve své úvodní řeči poznamenala, že Steinkeová během incidentu několikrát přecházela přes železniční koleje, včetně toho, když po zatčení doprovázela ženu do hlídkového vozu.

V Izraeli najelo auto do demonstrantů, tři lidé byli zraněni

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám