Hlavní obsah

Trenér Růžička chce do europarlamentu za Rajchlovo PRO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý hokejový útočník a trenér Vladimír Růžička, který z pozice kapitána vedl reprezentační výběr na Zimních olympijských hrách v Naganu, bude v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu kandidovat za stranu PRO.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Vladimír Růžička

Článek

„Rozhodl jsem se kandidovat za stranu PRO do europarlamentu z toho důvodu, že bych chtěl, aby se zlepšily podmínky sportovců, českých a národních zájmů,“ uvedl v pondělí ke své kandidatuře kapitán olympijských vítězů.

Růžička, který naposledy trénoval Slovan Bratislava, by svou kandidaturou mohl napodobit někdejší spoluhráče z reprezentace Jiřího Šlégra a Milana Hniličku, kteří v minulosti zasedali ve Sněmovně. Do politiky by rád zamířil i někdejší hokejový gólman Dominik Hašek, který se na podzim bude za TOP 09 ucházet o post v Senátu.

Strana PRO, která se vytvořila kolem předsedy Jindřicha Rajchla, jenž kandiduje z prvního místa, sází vedle Růžičky i na další známou tvář.

Rajchl s Haškem pro sebe chtějí křesla europoslanců

Eurovolby

Ze třetího místa se bude o hlasy voličů ucházet někdejší místopředseda sociálních demokratů a jihomoravský hejtman Michal Hašek, který v roce 2013 lhal o schůzce, jež po sněmovních volbách proběhla u tehdejšího prezidenta Miloše Zemana na zámku v Lánech a na níž se projednával další postup po nepodařeném puči v sociální demokracii. Hašek svou účast na schůzce nejdříve popřel a přiznal ji až po několika dnech.

Strana PRO chce voliče oslovit národně-konzervativními hodnotami a hájením českých zájmů.

Volby do Evropského parlamentu se uskuteční 7. a 8. června. Češi si opět vyberou 21 zástupců.

Skeptiků kandiduje do Evropy výrazně víc než optimistů

Eurovolby

Reklama

Výběr článků

Načítám