Hlavní obsah

Töpfer čelí kritice kvůli četníkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání se obrátí kvůli kandidatuře herce Tomáše Töpfera do Senátu v obvodu 55, tedy Brno-město, všech pět jeho protikandidátů, kteří nepostoupili do druhého kola voleb.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Töpfer

Článek

Podle nich není fér, že Töpfer využívá ve své volební kampani postavu četníka Arazima ze seriálu Četnické humoresky, přičemž v době vrcholící volební kampaně jej ve stejné roli mohou vídat diváci na obrazovkách České televize. Právo vzneslo dotaz k věci na ČT již v neděli a čeká na odpověď.

V Brně vyhrála koalice ODS s TOP 09, chce jednat se všemi

Komunální volby

„Všichni měli dostat stejný prostor, což se nestalo. Seriál mohl mít na chvíli pauzu, a vše by bylo v pořádku. Takto volič vidí četníka ve veřejnoprávní televizi a současně ve stejné uniformě na ulici na plakátu,“ řekl Právu jeden z kandidátů Pavel Trčala (Moravané a MZH). Sám má pořad v Českém rozhlasu o cestování, který dostal na čas volební kampaně stopku.

Foto: Facebook/Tomáš Töpfer

Stejnou grafiku používal Töpfer i na svém Facebooku

Töpfer jakékoli pochybení odmítá s tím, že vysílací plán ČT vznikl dávno před oznámením jeho kandidatury. „Akce Četník se vrací na místo činu byla koncipována jako beseda Tomáše Töpfera, kandidáta do Senátu s občany,“ uvedl manažer Töpferovy kampaně Pavel Mikulenka.

Senátor Hraba opouští STAN. Konečnou byla kauza Mlejnek

Domácí

Protikandidáti upozorňují na to, že některé obce na Brněnsku zvaly na setkání s četníkem, aniž by bylo jasně uvedeno, že jde o předvolební kampaň.

Töpfer se probojoval do druhého kola senátních voleb společně s ředitelem nemocnice v Tišnově Bořkem Semrádem (ANO), jenž věc nechce v době kampaně nijak komentovat. Podle právníka Richarda Nováka nebrání po právní stránce nic tomu, aby volby dále pokračovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám