Hlavní obsah

Volby by nyní vyhrál Pavel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pokud by se nyní konalo druhé kolo prezidentských voleb, vyhrál by je podle agentury STEM Petr Pavel s 57,6 procenta hlasů. Nejnovější volební průzkum zveřejnila v pořadu Partie v neděli televize CNN Prima News. Druhý Andrej Babiš by získal 42,4 procenta hlasů.

Reklama

Článek

I nadále váhá 30 procent voličů, komu hodí svůj hlas. Pavla nicméně i tak výrazně či mírně upřednostňuje 44,9 procenta voličů, zatímco Babiše jen 34,1 procenta.

V příštím týdnu se nicméně kandidáti střetnou ještě v několika debatách. V pondělí budou také od 12. hodiny ve studiu Novinek.

Foto: Archív kandidátů, Novinky

Na Novinkách se v živém duelu v pondělí 23. ledna od 12 hodin utkají finalisté prezidentské volby. Diskusi budou moderovat Eva Mikulecká a Vladimír Kořen. Výkony obou finalistů zhodnotí politologové Jan Kubáček a Ladislav Mrklas

Účast se pak v druhém kole, které se bude konat příští týden v pátek a sobotu, vyšplhá podle agentury STEM k 68 procentům.

První kolo voleb vyhrál Pavel následovaný Babišem. Třetí skončila ekonomka Danuše Nerudová.

Nerozhodnutých voličů je minimum

Už v sobotu zveřejnila Česká televize volební průzkum od agentury Data Collect a Kantar CZ. I podle něj by druhé kolo voleb vyhrál Pavel.

Pavel by podle nejnovějšího volebního průzkumu dosáhl na 53 % hlasů. Volit jej je již pevně rozhodnuto 46 % lidí, dalších 7 % je spíše pro tohoto bývalého vysokého představitele armády.

Jeho protikandidát Andrej Babiš (ANO) by dosáhl celkem na 38 % hlasů. Určitě mu hlas hodí 29 procent lidí a dalších 9 procent ne zcela rozhodnutých je nakloněno právě pro něj.

Jen naprosté minimum voličů ještě neví, komu dá hlas. Podle průzkumu jde o 9 % lidí.

Úplně poslední průzkumy veřejného mínění před druhým kolem prezidentských voleb se smí zveřejnit v pondělí. Během prvního dne nadcházejícího týdne by vlastní průzkum měla zveřejnit agentura Ipsos.

Volební průzkum: 53 % Pavel, 38 % Babiš, 9 % neví

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám