Hlavní obsah

Spoty: černobílý Babiš s boxerskými rukavicemi, Pavel ozářený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí vysílá Česká televize předvolební spoty kandidátů na prezidenta ČR. Andrej Babiš vsadil na lidovou notu, sestřihy zobrazují jeho setkávání v regionech a slovo mají „normální lidé“. To vše v černobílém provedení. Petr Pavel v zatemněné místnosti říká svá hesla, přičemž se k němu srocují lidé vystupující na světlo, přikyvují a začínají se usmívat.

Foto: Twitter @general_pavel

Volební spot Petra Pavla

Reklama

Článek

„Chci prezidenta, který je akční a nebojí se práce,“ zní z úst mladého člověka v Babišově klipu. „Chci prezidenta, který se o nás bude opravdu zajímat, který se o nás opravdu, ale opravdu postará,“ žádá statný chlapík, který na kameru stínuje box. V rámci jeho projevu je i střih, kdy se Babiš žoviálně baví s dalšími muži s boxerskými rukavicemi na rukou a napodobuje boxerské pohyby k pobavení přítomných. Právě shození rukavic bylo častým motivem kampaně, byť k tomu dochází spíš v hokeji.

Dále pak lidé volají po prezidentovi, který bude dobrou reprezentací v zahraničí, bude chodit mezi „nás, normální lidi“, jenž zvládá krize, umí se postavit za ty, kteří nemají zastání, který je neovlivnitelný, pohlídá vládu a její hospodaření a bude lidem pomáhat. „To vám slibuju,“ řekne do kamery kandidát. Načež se účinkující v závěrečné koláži shodnou na „proto Babiš“.

Volební spot Andreje BabišeVideo: @anobudelip

V Pavlově klipu dominuje kandidát nasvícený na temném pozadí, a to se sdělením: „Aby bylo jasno, tyhle volby jsou soubojem dvou světů. V tom našem se cení odvaha, čest, důstojnost.“ Během jeho proslovu k němu přicházejí lidé různého vkusu, věku a vizáže.

„A pak je tu druhý svět, plný lží, strachu a chaosu, ve kterém jde jen o vlastní prospěch,“ uvádí kandidát. Lidé se zájmem naslouchají, někdo přikyvuje, někdo se začne usmívat. „Všichni víme, který svět chceme. Chceme žít v řádu a důstojnosti. Přijďte prosím k volbám,“ vyzve na závěr Pavel s pohledem upřeným k výšinám směřující kameře. Vše zakončeno logem lva nápadně se podobajícího protagonistovi.

Volební spot Petra PavlaVideo: Twitter @general_pavel

Prezidentský duel na Novinkách bude ve středu dopoledne

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám