Hlavní obsah

Politici už gratulují Pavlovi k vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už během sčítání hlasů ve druhém kole prezidentské volby bylo jasno, že prezidentem se stane Petr Pavel. Mnozí politici mu začali gratulovat při sečtení zhruba poloviny z nich. Vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) napsal, že věří, že změna posune zemi a společnost kupředu. Také Danuše Nerudová Pavlovi už pogratulovala k vítězství.

Foto: David W Cerny, Reuters

Petr Pavel ve svém volebním štábu

Reklama

Článek

„Gratuluji k vítězství a ještě jednou děkuji těm, kteří jste mou podporu v 1. kole přetavili v podporu Petra Pavla,“ napsala Nerudová, která byla Pavlovou soupeřkou v prvním kole, následně se připojila k jeho podporovatelům.

Další z neúspěšných kandidátů z prvního kola Pavel Fischer napsal, že má radost, že „budeme mít slušného prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět, srdečně gratuluji“.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil Pavlovi také pogratuloval. „Mám radost a gratuluji Petru Pavlovi a děkuji voličům,“ napsal vystrčil na Twitteru.

„Matematika zohledňující průběh výsledků sčítání 1. kola hovoří jasně. Petr Pavel již nemůže prohrát.

Pavlovi pogratuloval i ministr financí Zbyněk Stanjura a vyzval k oslavám. Připomněl, že je to už třetí volební porážka Babiše a hnutí ANO v řadě.

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) vítězovi voleb rovněž pogratuloval a uvedl, že se těší na „spolupráci při obhajobě českých zájmů, zajišťování bezpečnosti a prosperity pro naši zem a vytváření dobrého jména Česka v zahraničí.“

Válečný hrdina prezidentem. Vítězství liberální demokracie, píší zahraniční média

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám