Hlavní obsah

Generál Pavel vyzval Babiše na duel. Nerudová jim to chce pískat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Generál Petr Pavel vyzval předsedu hnutí ANO Andreje Babiše k duelu prezidentských kandidátů. Pavla zaujalo, že se Babiš v kampani prezentuje jako krizový manažer, a připomněl mu proto, že jeho vláda selhala při řešení covidové krize. Babiš se podle informací Novinek zatím k debatě s Pavlem nechystá. Návrh zaujal i další uchazeče o post hlavy státu.

Foto: Právo, ČTK

Andrej Babiš (vlevo) a Petr Pavel

Reklama

Článek

„Musím říci, že právě váš způsob řešení covidové krize, jehož výsledkem byl ještě větší chaos a nejistota, mě přivedl k rozhodnutí znovu nabídnout lidem svoji službu,“ uvedl generál ve výslužbě ve své výzvě, kterou zveřejnil na sociálních sítích.

Pavel tvrdí, že během své kariéry prošel mnoha krizemi v ČR i zahraničí, a chtěl by se proto s Babišem utkat „v přímé debatě“, aby lidé mohli porovnat zkušenosti obou kandidátů.

Babiš zatím na výzvu nereagoval, podle informací Novinek ji ale zatím přijmout nehodlá.

Babiš a Pavel se zatím podle průzkumů řadí k favoritům prezidentské volby. Ani jeden z nich se ve středu neúčastnil debaty prezidentských kandidátů, která proběhla na pražské právnické fakultě.

Anketa

Měl by podle vás Andrej Babiš přijmout výzvu k přímému argumentačnímu duelu s Petrem Pavlem?
Ano
84,6 %
Ne
15,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20307 čtenářů.

Nerudová: Budu vám to pískat

Ekonomka Danuše Nerudová, která usiluje o to stát se první ženou v čele ČR a podle průzkumů má šanci minimálně na postup do druhého kola, Babišovi s Pavlem v diskusi pod příspěvkem nabídla, že bude v jejich souboji rozhodčí.

„Budu vám to pískat. Snad vyhraje Česká republika,“ uvedla k výzvě.

Do výzvy si rýpnul další možný kandidát Josef Středula, který na Twitteru napsal, že si ČR zaslouží více než „duel dvou prominentů minulého režimu“. Sám odborový předák nicméně zatím neodevzdal dostatečný počet podpisů občanů ani členů parlamentu.

Lidé o nové hlavě státu budou rozhodovat v polovině ledna. Nový prezident se funkce ujme počátkem března.

Debatu si užívali. Bez Pavla i Babiše

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám