Hlavní obsah

Kdo bude prezidentem? Kalousek podpořil stejného kandidáta jako Zeman

Miroslav Kalousek (TOP 09), v minulosti ministr financí, stejně jako prezident Miloš Zeman překvapivě podpořil prezidentskou kandidaturu odborového předáka Josefa Středuly. Na Twitteru v sobotu připustil, že by pro něj mohl být dobrým kandidátem na příští hlavu státu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

„Dovolte reakci na nehezká slova o Josefu Středulovi. Vždycky to byl levičák a chtěl pro ekonomiku neúnosné výhody pro zaměstnance. Nikdy to nebyl komunista, vždycky ctil naše euroatlantické směřování, je demokrat a ctí Ústavu. Jeho přátelské a profesní kontakty jsou na Západě, ne v Rusku,“ napsal Miroslav Kalousek na svém twitterovém účtu.

Je to v krátké době již podruhé, kdy veřejnost překvapil. V tomto týdnu ostře kritizoval navrhovaná opatření vlády Petra Fialy, mezi nimiž je pětitisícový příspěvek rodinám s dětmi s příjmem do 1 milionu korun ročně.

Kalousek kritizuje vládu: Kupujete si voliče a zapomínáte, že inflace je jako průjem

Domácí

Kvůli reakcím některých jeho příznivců pak Kalousek ještě svůj postoj k nově zvolenému předákovi ČMKOS Středulovi doplnil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula

„Vždycky záleží na konkrétních prioritách. Středula proti mně pořádal statisícové demonstrace. Je pro mě ale čitelný desítky let. Na rozdíl od mnoha jiných prezidentských kandidátů.“

Reklama

Výběr článků

Načítám