Hlavní obsah

Janeček podal prezidentskou kandidaturu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podnikatel Karel Janeček předal v úterý dopoledne na ministerstvu vnitra petiční archy s podpisy k prezidentské volbě. Jeho kandidaturu podpořilo 73 037 lidí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Podnikatel Karel Janeček odevzdal na ministerstvu vnitra v Praze petiční archy a přihlásil se ke kandidatuře na prezidenta.

Reklama

Článek

Ještě před týdnem měl Janeček k dispozici 42 tisíc podpisů a je nadšený z akcelerace sběru v posledních dnech. „Já si přál alespoň 60 tisíc, aby byla dostatečná rezerva, ale 73 je dvacáté první prvočíslo, takže je to i symbolicky naprosto fascinující,“ řekl.

V závěru kampaně chce Janeček oslovovat voliče stejnými tématy jako dosud.

„Jsou to věci, kterými se dlouhodobě zabývám - vzdělání, spravedlivá společnost. Potřebujeme nastartovat zásadní obnovu a sjednotit společnost,“ uvedl.

Podnikatel Diviš podal kandidaturu na prezidenta

Prezidentské volby

Dalšími důležitými tématy jsou podle něj zdravý životní styl či svoboda, kterou společnost pomalu ztrácí.

Soustředit se bude na kontaktní kampaň, která bude ještě intenzivnější než při sběru podpisů. Již v minulosti označil za nejtěžší úkol postoupit do druhého kola.

Janeček se zařadil k dalším 16 kandidátům, kteří odevzdali nominace již dříve.

Odpoledne by měl kandidaturu odevzdat ještě odborový předák Josef Středula. Ten avizoval, že má nominaci od občanů i zákonodárců.

Reklama

Výběr článků

Načítám