Hlavní obsah

Fiala: Volební kampaň byla odporná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odporná a asi nejhorší v novodobé české historii. Tak popsal právě skončenou volební kampaň premiér Petr Fiala (ODS), který v pátek krátce po třetí hodině odpoledne odvolil v brněnské Masarykově ZŠ. Fiala dal svůj hlas Petrovi Pavlovi, kterého označil za člověka, jenž naplňuje jeho představy o tom, jak má vypadat a působit prezident.

Premiér Petr Fiala odvolil v Brně.Video: Petr Kozelka

 

Reklama

Článek

„Viděli jsme velmi nepříjemnou kampaň. Používaly se útoky na lidské vášně, vyvolávání strachu, lži, zpochybňování mezinárodních závazků a rozdělování společnosti. Myslím, že ta kampaň měla za cíl odradit některé méně rozhodné voliče. Když mluvíme o skutečně odporné kampani, kdy se používaly prostředky, které do slušné společnosti nepatří, tak o to víc by měli být lidé motivováni jít k volbám,“ prohlásil Fiala.

„Společnost je rozdělená a přispívají k tomu právě ti, kteří šíří strach, nenávist a nepravdu a používají nečestné metody. Kdybychom se omezovali na slušnou politiku, respekt k soupeřům, jak se o to mnozí z nás snaží, tak by společnost tak rozdělená nebyla. A úkolem nového prezidenta je tu situaci zklidnit.

Foto: Petr Kozelka

Petr Fiala ve volební místnosti v Brně

Premiér se netajil tím, že hlasoval právě pro Pavla. „Prezident má důležitou funkci spojovat společnost, moderovat konflikty, komunikovat s oběma komorami Parlamentu, s vládou i občany, měl by respektovat Ústavu i jejího ducha. A právě kandidáta, který splňuje tyto předpoklady, bychom měli vybrat,“ vysvětlil Fiala.

První den druhého kola: Zájem byl vyšší než před 14 dny

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám