Hlavní obsah

Babišovi příznivci na něj museli v Děčíně čekat v mrazu 80 minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandidát na prezidenta a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se měl v pátek v 16 hodin setkat se svými příznivci na Masarykově náměstí v Děčíně, nabral ale značné zpoždění. Mrznoucí fanoušci, ale i odpůrci se ho dočkali až v 17:20.

Babiš v DěčíněVideo: Karel Otcovský, Právo

 

Reklama

Článek

Na Babiše čekalo v Děčíně zhruba 200 příznivců, někteří to ale nevydrželi a odešli. Na místě se sešla také zhruba stovka expremiérových odpůrců.

Babiš mluvil ke shromážděným lidem zhruba 20 minut, přes nekvalitní zvukovou aparaturu mu bylo ale velmi špatně rozumět. Jeho proslov se týkal kritiky vlády a protikandidáta Petra Pavla. Své zpoždění vysvětloval tím, že ho zdrželi odpůrci v Jablonci nad Nisou, odkud se do Děčína přesouval. Podle ČTK odtamtud vyrážel krátce po 15:00.

Babišovi odpůrci mají píšťalky a transparenty a vytrvale skandují Pavel na Hrad. Docházelo i k drobným verbálním potyčkám mezi oběma tábory, které vyřešili příslušníci městské policie a antikonfliktního týmu.

Odpůrci Andreje Babiše čekají na prezidentského kandidáta v Děčíně.Video: Karel Otcovský, Právo

Setkání s občany v Děčíně, kde voliči hlasovali výrazně ve prospěch Andreje Babiše proti Petru Pavlovi, nebylo avizováno dopředu, až v pátek ho expremiérův tým zveřejnil na sociálních sítích a později ho potvrdil děčínský primátor Jiří Anděl (ANO).

Babiš byl v pátek od rána v Liberci. Celé dopoledne ho provázeli příznivci i odpůrci, vzájemně si nadávali, osočovali, překřičovali, ale kromě drobných strkanic v davu k fyzickým konfliktům situace nedospěla.

V poledne se přesunul do Jablonce nad Nisou, kde na něj čekal početný dav příznivců i odpůrců. Poté, co chtěl Babiš po obědě dojít na náměstí za svými podporovateli, zablokovala mu na něj vstup početná skupina jeho odpůrců. Babišovi se na náměstí nepodařilo projít, obklopen pískajícím davem prošel několika bočními ulicemi a krátce po 15:00 z Jablonce odjel.

Petr Pavel se v pátek setkal se svými příznivci v Brně, kde ho přišlo podpořit na osm tisíc lidí.

Petra Pavla přivítalo v Brně na osm tisíc lidí, museli zavřít ulici

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám