Hlavní obsah

Vítězné ANO zřejmě obejdou i v Pardubickém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stávající krajská koalice v Pardubickém kraji hodlá pokračovat v dosavadní práci a dále vést kraj. Voliči jí vyjádřili prakticky stejnou podporu jako v minulých volbách. Již v sobotu v podvečer proto zástupci koaličních stran podepsali společné prohlášení o další spolupráci.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Strany v Pardubickém kraji podepsaly, že chtějí pokračovat ve stávající koalici

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

Prohlášení podepsali zástupci 3PK (Sociální demokracie), Koalice pro Pardubický kraj, ODS a TOP 09 a STAN.

Obejdou tak vítězné ANO, které ve volbách získalo 19,61 procenta a jedenáct ze 45 křesel v zastupitelstvu.

„Vzhledem k tomu že 3Pk by bylo v případné koalice nejsilnější, tak je logické, že si budeme nárokovat místo hejtmana. Předběžná dohoda s ostatními politickými subjekty zní tak, že první náměstek bude z druhého nejsilnějšího subjektu, druhý z dalšího,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD), který by tam měl v případě podpisu koaliční smlouvy ve své funkci pokračovat další čtyři roky.

To spiknutí nenávisti je neuvěřitelné, okomentoval Babiš volby

Krajské volby

„Nebavili jsme se o jménech ani o počtech v krajské radě. Konkrétnější jednání budou pokračovat v neděli ve 14 hodin,“ pokračoval Netolický s tím, že i podle hlasování nových zastupitelů jednotlivých politických subjektů není pravděpodobné, že by někdo z nich změnil názor a začal jednat s vítězným ANO.

„Ukázalo se, že náš Pardubický kraj není krajem, kde se volí populisté. Voliči dali hlas regionálním politikům. Krajské volby se tu více blíží komunálním volbám, ne parlamentním,“ dodal Netolický.

Strany na jižní Moravě chtějí vyšachovat vítězné ANO

Krajské volby

ANO vyhrálo v deseti krajích ze třinácti, řada strana však nejeví ochotu jít s ním do koalice. Obejít vítězné ANO se rozhodli třeba i na jižní Moravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám