Hlavní obsah

V Hradci Králové vyhrálo výrazným způsobem ANO

V Hradci Králové zvítězilo hnutí ANO, a to poměrně výrazným poměrem. V 37členném zastupitelstvu má třináct zastupitelů. Hnutí Hradecký demokratický klub, které získalo druhý nejvyšší počet hlasů, má sedm zastupitelů.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Lídryně hnutí ANO v Hradci Králové Jana Šandová (vpravo) krájí vítězný dort ve volebním štábu.

Článek

Jak uvedla lídryně hnutí ANO ve městě Jana Šandová, chce jednat se všemi subjekty, které jsou v zastupitelstvu zastoupeny, ráda by však vytvořila koalici s ODS, což znamená, že by pokračovala dosavadní koalice, jež vedla město do voleb.

Pro většinovou koalici by jim však scházel jeden mandát. ODS totiž získala pouze čtyři zastupitelská křesla. Také by se mohlo stát, že se domluví ostatní a ANO z vedení města vyšachují. I proto již Šandová připustila, že je ANO ochotno obětovat funkci primátora.

„Myslím si, že tím, že se strany domlouvaly proti nám už před volbami, že chtějí utvořit koalici proti ANO, tak myslím, že to je určitý bod k projednávání. Byla bych ochotná se vzdát primátorského křesla. Ale opravdu jen ve prospěch Hradce Králové,“ uvedla Šandová s tím, že ještě během neděle by už mohlo být jasno.

Reklama

Výběr článků

Načítám