Hlavní obsah

Budoucnost uzavřené koalice v Praze 1 nejasná. Piráti ji ve stranickém hlasování odmítli

Praha

Koalice vytvořená v Praze 1 je v rozporu s názorem pirátské strany. Vyplývá to z hlasování celostátního fóra, jehož výsledek byl v úterý zveřejněn na stránkách Pirátů. Koalice už v Praze 1 vznikla, je zvolena starostka Terezie Radoměřská (TOP 09) a jejím prvním místostarostou je David Bodeček (Piráti).

Foto: www.praha1.cz

Místostarosta Prahy 1 David Bodeček (Piráti).

Článek

V organizaci Pirátů kvůli vstupu do koalice panoval rozpor, o kterém od pátku do úterý hlasovala členská základna strany. Rozhodla poměrem 277 ku 167 hlasů, že Piráti by se neměli účastnit této koalice. Co bude dál, není jasné.

Koalici v Praze 1 tvoří ODS, Piráti, TOP 09, ANO a Rezidenti 1. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu mají koaliční strany většinu 16 hlasů, Nikol Švecová ze čtyřčlenného klubu Pirátů nicméně s koalicí nesouhlasila a pro zvolení starostky nehlasovala.

Komunální volby v Praze 1 vyhrála Praha 1 sobě, získala sedm mandátů. Druhá skončila ODS s pěti mandáty a třetí Piráti se čtyřmi. Do zastupitelstva se dále dostala koalice My, co tady žijeme se čtyřmi mandáty, tři zastupitele má na pátém místě ANO. Po dvou zastupitelích získali TOP 09 a Rezidenti 1.

Výsledky voleb v Praze 1 naleznete ZDE.

Pat v Praze trvá. Piráti hlasováním potvrdili účast v alianci s Prahou sobě

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám