Hlavní obsah

Lidé v Jihlavě dostali v sadě dva lístky pro Nagyovou a žádný pro Vystrčila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimálně ke dvěma pochybením došlo během nejsledovanějšího duelu senátních voleb v Jihlavě, kde proti sobě stanuli předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a Jana Nagyová (za ANO). Lidé tam v některých volebních místnostech dostali sadu obálky a dvou volebních lístků, které byly oba pro Janu Nagyovou.

Foto: Pavlíček Luboš, ČTK

Jana Nagyová kandidovala v Jihlavě za ANO. Někteří lidé dostali sadu se dvěma volebním lístky pouze pro ni.

Článek

„Šli jsme volit v pátek kolem půl deváté večer a ve volební místnosti byli dva členové komise a šéfka komise. Měli to tam nachystáno tak, že na jedné obálce byly přichystané dva lístky. Předpokládala jsem, že jeden je pro pana Vystrčila a jeden pro paní Nagyovou. Já měla sadu v pořádku, ale dcera, když zašla za plentu, tak se zase vrátila zpátky s tím, že nedostala lístek pro pana Vystrčila a že má jen dva lístky pro paní Nagyovou,“ sdělila Novinkám Martina Rychetská, jejíž rodina volila ve volebním okrsku 49.

„Dcera šla za členkou komise, aby jí dala lístek pro pana Vystrčila. Ta jí chtěla dát celou novou sadu, kterou ale už nejprve zkontrolovala, a přitom zjistila, že i tam jsou dva lístky pro paní Nagyovou. Odložila ji tedy stranou a sáhla po další sadě, která už byla v pořádku,“ doplnila Rychetská.

Se stejným zážitkem se na Twitteru svěřil i další jihlavský volič Jan Mičán, který volil v okrsku 11.

„Mrzí nás, že jsme nevěděli o možnosti nechat toto pochybení zapsat. A už teprve nechápeme, že nám tuto možnost nenabídla ani šéfka volební komise, která se klidně věnovala internetu a na situaci nijak nereagovala,“ říká Rychetská.

Podle jejího názoru by se kromě pobízení lidí k účasti ve volbách měla zlepšit i osvěta, aby lidé věděli, na co mají v případě, že se vyskytne nějaký problém, právo.

„My teď jen čekáme, kdo vyhraje. A pokud to bude paní Nagyová, jsme rozhodnuti jít to ohlásit na policii,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám