Hlavní obsah

Pokles ANO potvrdil další průzkum

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem voleb by se podle volebního modelu společnosti Ipsos stala koalice Pirátů a STAN se ziskem 27,9 procenta. Druhé ANO by získalo 22,2 procenta a koalice Spolu 21,7 procenta. Uspěla by i SPD se ziskem 10 procent a komunisté, kteří by dostali 5,4 procenta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pod pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Sněmovny by skončili sociální demokraté se ziskem 4,5 procenta. Koalice Trikolóry, Svobodných a Soukromníků by dostala 3,6 procenta a hnutí Přísaha 2,4 procenta.

Jak agentura připomněla, koalice Pirátů a hnutí STAN si proti minulému šetření o procentní bod polepšila. Podpora ANO naopak klesla z 25,3 na 22,2 procenta.

ANO dál padá

Parlamentní volby

Volební potenciál vítězné koalice je 44,2 procenta. Podporu koalice Spolu tvořené ODS, TOP 09 a lidovců zvažuje až 38,3 procenta a potenciál hnutí ANO dosahuje 30,8 procenta. SPD by teoreticky mohla dostat až 19,8 procenta, komunisté 12,2 a ČSSD 12,4 procenta. Koalici kolem Trikolóry by mohla pobrat až 9,2 procenta hlasů a hnutí Přísaha 6,8 procenta.

Volební účast by podle modelu dosáhla 65 procent oprávněných voličů.

Průzkum proběhl od 8. do 12. dubna a zapojilo se do něj 1009 respondentů.

Jak vycházejí volební průzkumy, proč se výsledky často liší a co říkají ty aktuální

Parlamentní volby

Reklama

Související články

Volby by vyhráli Piráti se STAN

Volby do Poslanecké sněmovny by v březnu podle aktuálního volebního modelu agentury Ipsos vyhrála koalice Pirátů a hnutí STAN se ziskem 26,9 procenta hlasů....

Výběr článků

Načítám