Hlavní obsah

Zájemci o práci se mohou prezentovat videoprofilem

Novinky, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každého zájemce o nové zaměstnání trápí řada otázek typu jak na sebe upozornit, jak dokázat, že jsem lepší než ostatní kandidáti? Nyní má možnost namísto klasického psaného životopisu nahrát si zdarma svůj audiovizuální videoprofil a prezentovat se na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Vytvořením vlastního videoprofilu si uchazeči o zaměstnání ušetří spoustu nervů s prvními selektivními pohovory.

Článek

Řešení v podobě videoprofilů objevil David Kinter v USA a s úspěchem ho přenesl do českého prostředí.

„Portálem profiCV.com navazuji na své předchozí aktivity, nový projekt však nabízí další a propracovanější služby. Žadatel může získat práci do týdne,“ prozradil Kinter.

Registrací na profiCV.com a vytvořením vlastního videoprofilu si uchazeči o zaměstnání ušetří spoustu nervů s prvními selektivními pohovory, společnosti zase ušetří čas jinak strávený s nevhodnými kandidáty.

„Systém dokáže generovat patnáctivteřinové upoutávky uchazečů o práci, které si může potenciální zaměstnavatel prohlédnout zdarma. Uvidí v nich jméno, vzdělání, požadovaný plat i poslední vykonávanou funkci. Pokud se mu konkrétní člověk líbí, platí až za další odkrývání informací,“ přiblížil výhody projektu Kinter.

Zjednodušení výběrového řízení

Výběrová řízení nebývají příjemná ani jedné straně procesu. Zaměstnavatel je odkázán na stoh fádních papírových CV bez jakékoli jistoty, že mu poskytnou věrohodnou výpověď o uchazečích. Žadatel o práci pak ztrácí čas i energii na úvodních pohovorech, které mají mnohdy jediný účel – uchazeče si prohlédnout.

Zájemci o videoprofil už nyní nemusí cestovat pouze do Prahy; kontaktní místa společnosti, kde lze bezplatně nahrát krátký spot o sobě, naleznou také v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Pardubicích, Liberci, Ústí nad Labem a Olomouci.

Profil na míru

Další novinkou, kterou profiCV.com nabízí, je takzvaný profil na míru, tedy video, které se přímo váže k inzerované pozici.

„Firma třeba hledá PR manažera a dá nám otázky ke konkrétní funkci. K nám na pobočku pak přijde uchazeč, který podle vyplněného formuláře vyhovuje zadaným kritériím, a my mu rovnou nabídneme, jestli by si nechtěl natočit video na pozici PR manažera v dané firmě. Namísto dvou zdlouhavých kol výběrového řízení zabere celá záležitost jen pár minut,“ popsal Kinter.

Pomohou překonat trému

Na všech devíti pobočkách v ČR mají uchazeči o zaměstnání kompletní servis profiCV.com zdarma. Ostych před kamerou pomůže každému překonat videoprezentace s návodem, jak se chovat při natáčení profilu, který nahrála bývalá moderátorka Mirka Čejková. A pokud není uchazeč s nahrávkou spokojený, může proces opakovat, dokud si výsledkem nebude stoprocentně jistý.

„Struktura naší klientely je široká, nedá se říct, že bychom měli jen vysokoškoláky nebo jen středoškoláky. V současnosti portál obsahuje přes 4500 poptávaných pracovních pozic a náš systém hlídá, aby inzeráty nebyly starší než 30 dní, pak je obměňuje,“ zdůraznil Kinter.

Reklama

Výběr článků

Načítám