Hlavní obsah

Žáci dostávají pololetní vysvědčení. Kvůli covidu se ale někteří dočkají až později

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V základních a středních školách se v pondělí předává pololetní vysvědčení. Část ze zhruba 1,4 milionu žáků ho ale dostane až v dalších dnech. Mnozí jsou kvůli epidemii covidu-19 nemocní nebo v karanténě, další museli opustit školu po ranním pravidelném testování na covid.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Předávání pololetních vysvědčení na 17. základní škole v Plzni (31. ledna 2022)

Článek

Minulé pondělí odešlo domů kvůli pozitivnímu antigennímu testu téměř 30 tisíc žáků, z nichž u přibližně 15 200 následně metoda PCR nákazu potvrdila.

Aktuální vlna epidemie koronavirové varianty omikron má podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) vrcholit tento týden.

Začínají platit pozměněná pravidla pro testování a karanténu

Koronavirus

Slavnostního zakončení prvního pololetí školního roku se poprvé jako ministr školství účastní Petr Gazdík (STAN). Předává vysvědčení žákům základní a střední školy pro sluchově postižené v Holečkově ulici v Praze 5.

Za nepřítomné žáky mohou podle MŠMT vyzvednout vysvědčení rodiče nebo ho vyučující žákům předají po jejich návratu. Chybějící učitele zastupuje vedení školy nebo jiní pedagogové.

Pololetní prázdniny budou v pátek

Pololetní prázdniny čekají školáky v pátek 4. února, na ně po víkendu navážou v týdenních turnusech po okresech prázdniny jarní.

Prázdniny ve školním roce 2021/22 a rozdělení jarního volna podle okresů

Domácí

Loni si mohli pololetní vysvědčení v tradiční papírové podobě vyzvednout většinou jen žáci prvních a druhých tříd a speciálních škol. Pro ostatní byly školy zavřené a žáci měli výuku na dálku.

Na distančním vzdělávání obdržely děti výpis pololetního hodnocení v elektronické podobě. Školy pak měly z ministerstva pokyn, že jim musí dát papírové vysvědčení do tří dnů po obnovení prezenční výuky. Ta začala postupně až v dubnu a květnu.

O přerušení výuky požádalo od začátku roku sotva 20 škol. Většina čeká na nový zákon

Věda a školy

Reklama

Související články

Omikron už zasáhl školy plnou silou

Nakažení učitelé, celé třídy v karanténě. Školy v Česku zasáhl omikron plnou silou. Někde ve třídách zůstala jen polovina žáků, někde vyhlašují ředitelské...

Výběr článků

Načítám