Hlavní obsah

Pardubická univerzita hostí setkání odborníků ekonomické teorie i praxe

Novinky, Scio
PARDUBICE

Na pardubické univerzitě probíhá v tomto týdnu přednáškový projekt Týden teorie a praxe v ekonomice. Až do pátku bude hostit Fakulta ekonomicko-správní setkání expertů, jejichž příspěvky mají odhalit možnosti propojení teorie s praxí při výuce a výzkumu.

Foto: Jan Třeštík, ČTK

Členka bankovní rady ČNB Eva Zamrazilová byla na setkání také přizvána

Článek

V průběhu týdne se uskuteční v posluchárnách univerzitní auly, dopravní fakulty a Fakulty ekonomicko-správní v univerzitním kampusu v Pardubicích - Polabinách na 30 přednášek odborníků z praxe a ekonomických fakult českých a slovenských vysokých škol.

Cílem projektu je rozšířit spolupráci mezi akademickými pracovníky vysokých škol s ekonomickým zaměřením z ČR a Slovenska a zároveň navázat užší kontakty s odborníky z praxe. Setkání, přednášky a diskuse v rámci celého týdne přispějí nejen ke zpestření a zkvalitnění výuky, ale současně umožní výměnu poznatků a zkušeností mezi odborníky z obou sfér.

V rámci přednáškového projektu vystoupila například členka bankovní rady České národní banky Eva Zamrazilová. Počítá se i s účastí řady vysokoškolských pedagogů z českých a slovenských univerzit. Prostor dostanou i reprezentanti podnikatelské sféry.

Diskuse a prezentace se zaměří na různorodá témata z oblasti ekonomiky, podnikání, managementu nebo marketingu.

Partnerem rubriky Vzdělávání je společnost Scio, organizátor Národních srovnávacích zkoušek, www.scio.cz.

Reklama

Související články

Pardubická univerzita má již sedm fakult

Pardubická univerzita se od začátku roku 2008 rozrostla o další, v pořadí již sedmou, fakultu. Dosavadní Ústav elektrotechniky a informatiky se přeměnil...

Studium ekonomie v moravskoslezské metropoli

V ekonomických oborech u nás na veřejných vysokých školách studuje druhá nejpočetnější skupina studentů. Více se jich věnuje pouze technicky orientovaným...

Výběr článků

Načítám