Hlavní obsah

Studium ekonomie v moravskoslezské metropoli

– OSTRAVA
Novinky, Scio

V ekonomických oborech u nás na veřejných vysokých školách studuje druhá nejpočetnější skupina studentů. Více se jich věnuje pouze technicky orientovaným oborům. Ekonomicky zaměřené obory lze studovat na více než deseti fakultách. Patří mezi ně i jedna z fakult Vysoké školy báňské Technické univerzity v Ostravě.

Článek

Ekonomická fakulta VŠB-TU v Ostravě oslavila v loňském roce 30 let své existence. Dlouhodobě patří ke třem největším ekonomickým fakultám v České republice. Studuje zde téměř 6 tisíc studentů. Fakulta nabízí strukturované studium, tedy tříleté bakalářské a dvouleté navazující magisterské studijní programy. Uplatnění nabízí i zájemcům o doktorandské studium.

Vybrané obory fakulta nabízí v kombinované formě, některé obory jsou přizpůsobeny specifickým potřebám tělesně handicapovaných, vybrané předměty mohou být studovány v anglickém jazyce. V rámci celoživotního vzdělávání jsou nabízeny dvouleté kurzy Ekonomika cestovního ruchu, Ekonomika podniku, Eurospráva, Finance, Management-marketing, Účetnictví a daně, Veřejná ekonomika a správa a Veřejná správa, bezpečnost a ochrana.

Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava nabízí možnost přizpůsobení přijímacího řízení, resp. studia pro studenty se zrakovým handicapem. Na fakultě funguje Centrum pro pomoc studentům se specifickými požadavky. Více na http://www.slunecnice.vsb.cz.

Ekonomická fakulta demonstruje svoji kvalitu uplatněním absolventů v prestižních nadnárodních společnostech či ve státní správě. Studenty se snaží nasměrovat i k tomu, aby zakládaly vlastní firmy. Kvalita systému řízení fakulty byla ohodnocena získáním certifikátu jakosti ISO 9001 a cenou Ministerstva vnitra „Organizace dobré veřejné služby“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám