Hlavní obsah

Univerzita Palackého chystá první Veletrh inkluze

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého (CMTF UP) v Olomouci připravila první Veletrh inkluze. Široké veřejnosti v pátek 7. dubna nabídne tvůrčí dílnu pro malé předškoláky, vystoupení romské kapely, filmovou projekci, prezentaci neziskových organizací i odborný přednáškový program.

Foto: Univerzita Palackého - Tereza Darmovzalová

Budova Cyrilometodějské teologické fakulty, kde se veletrh uskuteční.

Článek

„Smyslem populárně-odborné akce je prezentovat možnosti podpory inkluzivního vzdělávání, které umožňuje dětem ze všech sociálních skupin navštěvovat školní i mimoškolní zařízení s vrstevníky, bez ohledu na jejich sociální situaci, vyznání, rodinnou konstelaci, postižení, rasu nebo příslušnost k menšině,“ vysvětlil Peter Tavel, děkan CMTF UP a odborný ředitel projektu.

Letošní první ročník se podle něj zaměří hlavně na možnosti vstupu dětí do předškolního vzdělávacího systému.

První Veletrh inkluze slavnostně zahájí děkan CMTF UP a ředitel projektu Peter Tavel v pátek 7. dubna v 9 hodin v Uměleckém centru UP v Olomouci. Bližší informace o programu jsou zde.

Školka hrou

V prostorách Uměleckého centra UP se u veletržních stánků představí jednotliví partneři projektu a předškolní vzdělávací centra Olomouckého kraje.

Pro děti se chystá tvůrčí dílna tematicky zaměřená na blížící se Velikonoce a „školka hrou“ s využitím pomůcek alternativního výchovně-vzdělávacího programu.

Specifika komunikace s romskými rodiči

Odborná část veletrhu, která se uskuteční v rotundě hlavní budovy CMTF v Univerzitní ulici, se bude věnovat bariérám ovlivňujícím vstup dětí do vzdělávacího systému či specifikům komunikace s romskými rodiči.

Veletrh fakulta pořádá ve spolupráci s partnery v rámci projektu Romspido zaměřeného na odstraňování nerovností ve vzdělání žáků ze sociálně vyloučených skupin společnosti, zejména Romů.

Projekt Romspido neboli Příprava romských dětí a dětí ze sociálně marginalizovaných skupin z Olomouckého kraje a okolí na vzdělávání pomocí dobrovolnictví a se zohledněním spirituálních potřeb vznikl za podpory ministerstva školství, evropských strukturálních a investičních fondů a Operačního programu Výzkum, vývoj a inovace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám